Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΠΑΣΕΓΕΣ: Η μεταφορά πόρων του ΟΠΕΚΕΠΕ θέτει σε κίνδυνο τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης

Σαν κακό ξεκίνημα εκλαμβάνει η ΠΑΣΕΓΕΣ την απόφαση της Κυβέρνησης να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ από εμπορικές τράπεζες, απευθείας στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να αντιμετωπίσει την αδυναμία εκπλήρωσης των ταμειακών υποχρεώσεων του Κράτους, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωσή της.
 
«Η κίνηση αυτή, εγκυμονεί κινδύνους σχετικά με την καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων διαφόρων προγραμμάτων στους Έλληνες αγρότες και στην ομαλή εκτέλεση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης (2007-2013), το οποίο ήδη παρουσιάζει μεγάλη υστέρηση (66% απορροφητικότητα στα σχέδια βελτίωσης και 26% απορροφητικότητα στη μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων)», αναφέρει η ΠΑΣΕΓΕΣ στην ίδια ανακοίνωση.
 
«Η επιτάχυνση – ολοκλήρωση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης (2007-2013) προκειμένου να μην χαθούν πολύτιμοι πόροι και η παροχή ρευστότητας στους αγρότες (σε μια χρονική στιγμή που προετοιμάζονται για τη νέα καλλιεργητική περίοδο) είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία του αγροτικού τομέα. Με αυτή την έννοια καλούμε την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της», καταλήγει η ΠΑΣΕΓΕΣ.
-------------------------------
Πηγή: paseges.gr
-------------------------------