Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Τραγικό: Οι φωνές τους ακούγονται στους διαδρόμους του νοσοκομείου!

Οι ασθενείς δεν μπορούν να αντέξουν την έλλειψη μορφίνης, με αποτέλεσμα γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι ασθενείς να μεταφέρουν μια εικόνα που θυμίζει άλλες καταστάσεις και άλλες εποχές.

Σκηνές αρχαιοελληνικής τραγωδίας εξελίσσονται στους διαδρόμους της ογκολογικής και της χειρουργικής κλινικής από τις κραυγές των ασθενών, που όπως καταγγέλουν στο cretalive, δεν μπορούν να αντέξουν τους πόνους που έχουν καθώς η έλλειψη μορφίνης που υπάρχει στο νοσοκομείο της τελευταίες μέρες δημιουργεί απίστευτες καταστάσεις! Οι ασθενείς δεν μπορούν να αντέξουν την έλλειψη αυτή, με αποτέλεσμα γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι ασθενείς να μεταφέρουν μια εικόνα που θυμίζει άλλες καταστάσεις και άλλες εποχές.



 









Το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, ώστε η φαρμακευτική υπηρεσία του νοσοκομείου με επείγον έγγραφο της κοινοποιεί τη σοβαρότητα της κατάστασης από την έλλειψη του συγκεκριμένου φαρμάκου(Morfine amp 0.1 gr) στη διοίκηση του νοσοκομείου, το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και τους διευθυντές των κλινικών ζητώντας να βρεθεί εσπευσμένα λύση! Να σημειωθεί πως το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο αφού και πριν από μερικούς μήνες η έλλειψη μορφίνης, λόγω κεντρικού προβλήματος από της τροφοδοσία της εταιρείας είχε σημάνει συναγερμό στις νοσοκομειακές υπηρεσίες του Ηρακλείου και όπως διαβεβαίωσε το cretalive ο διοικητής Νίκος Χαριτάκης μεταφέρθηκαν αποθεματικά του Βενιζελείου προς το ΠΑΓΝΗ.

Ο κ. Χαριτάκης, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας διέψευσε την ύπαρξη του προβλήματος, τονίζοντας πως και τώρα μεταφέρθηκα χιλιάδες αμπούλες από το Βενιζέλειο στο ΠΑΓΝΗ, και δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα, ωστόσο το έγγραφο που έχουμε στα χέρια μας και το οποίο σας αποκαλύπτουμε...άλλα λέει και άλλη κατάσταση παρουσιάζει!

Υπενθυμίζουμε πως μόλις χτες αποκαλύψαμε την έλλειψη κι άλλων φαρμάκων, στην ογκολογική κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου που επιβεβαιώθηκε από τη διοίκηση του ιδρύματος και που δείχνει πως οι ογκολογικοί ασθενείς αντιμετωπίζουν προβλήματα που έχουν να κάνουν με δραματικές ελλείψεις σε φάρμακα, τα οποία έχουν άμεση ανάγκη.
---------------------------
Πηγή:Cretalive.gr 
---------------------------