Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

"Οδοιπορικό" ADELIN FM - ΕΔΕΣΣΑ Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ !!!


Με τους μεγαλύτερους καταρράκτες σε όλα τα Βαλκάνια δικαιολογημένα την αποκαλούν η πόλη των νερών. 
Οι 11 καταρράκτες Έδεσσας οι μοναδικοί μέσα σε πόλη βρίσκονται στην άκρη βράχου σε ένα μοναδικό γεωπάρκο σμιλεμένο από το νερό που λέγεται 'φρύδι της πόλης''. 
Οι δύο μεγαλύτεροι είναι επισκέψιμοι και προσφέρουν μοναδική ατμόσφαιρα της δύναμης της φύσης!! 

Πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης αποτελεί το βασικό πόλο έλξης επισκεπτών και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Ελλάδα.
Εδώ το πάρκο Καταρρακτών προσφέρει ανοιχτούς χώρους αναψυχής και συνάντησης για όλους. Χώροι πολιτισμού, φύσης και αναψυχής βρίσκουν την τέλεια τοποθεσία στο χώρο των Καταρρακτών.



Στην περιοχή βρίσκεται το Κέντρο Πληροφόρησης, το Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας, Μνημεία Μακεδονικής αρχιτεκτονικής, Νερόμυλοι και Υδροκίνητα Εργοστάσια, παραδοσιακές κατοικίες, σημαντικές βυζαντινές εκκλησίες και πεζόδρομοι με μονοπάτια που οδηγούν τους επισκέπτες και τους κατοίκους της πόλης.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος με σκαλοπάτια που οδηγούν σε διάφορα σημεία θέας ακόμη & κάτω από τον Καταρράκτες.
Ο ιονισμένος αέρας από την δύναμη του νερού που χτυπά στα βράχια κάνει πολύ καλό στην υγεία για αυτό και πολλοί επισκέπτες στέκουν αρκετή ώρα μπροστά στο θέαμα ενώ από την ακτίνες του ηλίου πολύ συχνά δημιουργείται το ουράνιο τόξο.

Κάθε βράδυ οι Καταρράκτες φωταγωγούνται και προσφέρουν μοναδικές εικόνες.

Ο Μενέλαος Λουντέμης είχε πεί: "Εκεί όπου το πάρκο των Καταρρακτών συναντά την άκρη του βράχου, το φρύδι της πόλης, βρίσκεται το σκαλοπάτι όπου πατά ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό" 




























-------------------------------------
Πηγή: AdelinFM-Τάκης Πολίτης
-------------------------------------