Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Η ΚΕΔΕ προτείνει στους δήμους της Ελλάδας την απαλλαγή των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω από τα δημοτικά τέλη

Προς: Μ.Μ.Ε. Σπάρτη, 19 Μαρτίου 2015 Αρ. Πρωτ.: 13

Θέμα: Η ΚΕΔΕ προτείνει στους δήμους της Ελλάδας την απαλλαγή των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω από τα δημοτικά τέλη

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές ΑνάγκεςΝ. Λακωνίας έχει στείλει επανηλημμένα επιστολές προς τους δήμους της Λακωνίας με αίτημα να γίνει μια συνεδρίαση της ολομέλειας του δημοτικού τους συμβουλίου, παρουσία όλων των προϊσταμένων των υπηρεσιών κάθε δήμου, ώστε να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τα ΑμεΑ και να δοθούν επί τόπου απαντήσεις και να ληφθούν αποφάσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό αίτημα μας είχε σταλεί για πρώτη φορά την 1η Σεπτεμβρίου 2014
.


Μόνο ο δήμος Σπάρτης έχει ανταποκριθεί σε αυτή την πρόταση, με τον οποίο υπάρχει διαρκής επικοινωνία για να επιλυθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τα ΑμεΑ.

Αναμένουμε ανάλογη ενέργεια  και από τους υπόλοιπους δήμους του νομού.

Ένα από τα βασικά αιτήματα είναι αυτό της απαλλαγής των ΑμεΑ από τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης.

Ελπίζουμε ότι η παρέμβαση της ΚΕΔΕ, η οποία με πρόσφατη επιστολή που έστειλε σε όλους τους δήμους της χώρας,προτείνει την απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από τα δημοτικά τέλη, θα ενεργοποιήσει όλα τα δημοτικά συμβούλια να λάβουν άμεσα σχετική απόφαση.

Συγκεκριμένα η επιστολή της ΚΕΔΕ αναφέρει:

"Η ΚΕΔΕ προτρέπει τους δημάρχους να απαλλάξουν από την καταβολή δημοτικών τελών τα άτομα με 67% αναπηρία και άνω, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει από τις συνεχείς περικοπές των συντάξεων".

Επισημαίνουμε ότι δεν πρέπει το κόστος της απαλλαγής των ΑμεΑ να επιβαρύνει τους λογαριασμούς των υπολοίπων δημοτών, αλλά πρέπει να αναζητηθούν κονδύλια από άλλους κωδικούς.

Μετά Τιμής
Εκ του Δ.Σ.
---------------------------------------------------------------------
Πηγή: takisalexandrakis.blogspot.gr-Τάκης Αλεξανδράκης
----------------------------------------------------------------------