Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Οι Αγροτικοί Ιατροί στα Κύθηρα και Αντικύθηρα

Κατόπιν έρευνας της σελίδας μας και σε επανειλημμένες επαφές με την 2η Δ.Υ.Π.Ε. οι δύο αγροτικοί ιατροί που είχαν αναφερθεί στο δημοσίευμα μας της 15ης Δεκεμβρίου, κατευθύνονται προς το Γ.Ν. Κυθήρων {εάν ήδη δεν έχουν φθάσει} για να αναλάβουν τα καθήκοντα τους.

Ήδη η μία εκ των δύο ιατρών αναζητά κατάλυμμα στην περιοχή του Ποταμού μέσω των αγγελιών της ιστοσελίδας μας.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι ο τέως υφυπουργός κ. Γρηγοράκος είχε έγκαιρα υπογράψει την αποδοχή διορισμού αλλά λόγω των εκλογών υπήρξε ανάσχεση των μετακινήσεων όλων των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Παράλληλα πληροφορηθήκαμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει η προκήρυξη των δύο θέσεων για τους αγροτικούς ιατρούς των Αντικυθήρων. Πλήν όμως και ενώ τρέχει η προκήρυξη, στην σχετική σελίδα της ΔΥΠΕ όπου αναφέρονται οι διευκολύνσεις που παρέχονται για τους ιατρούς σε καταλύμματα της Περιφέρειας δεν αναφέρεται πουθενά η δωρεάν παροχή στέγης για τους ιατρούς στα Αντικύθηρα ενώ αναφέρεται μόνον η δωρεάν μετάβαση και επιστροφή.



Στην δημιουργηθείσα απορία μας και σε σχετική ερώτηση προς το αρμόδιο γραφείο της ΔΥΠΕ ελάβαμε την απάντηση ότι δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυθήρων ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να την συμπεριλάβουν στην σχετική ανακοίνωση {η οποία πιθανόν θα έκανε την προκήρυξη περισσότερο δελεαστική για τους υποψήφιους ιατρούς, να δηλώσουν συμμετοχή} και έτσι να λυθεί οριστικά το θέμα των αγροτικών ιατρών και η ιατρική μέριμνα των Αντικυθήρων.

Απορώντας έτι περαιτέρω επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Κυθήρων για να διαπιστώσουμε του κατά πόσον ο Δήμος είχε ενημερώσει τον Διοικητή του Νοσοκομείου για αυτή την προσφορά καταλύμματος στα Αντικύθηρα. Ο Δήμαρχος μας επιβεβαίωσε ότι ήδη από την αναγγελία της προκήρυξης έχει ενημερώσει εγγράφως το Γ.Ν. Κυθήρων από τον Δεκέμβριο για την παροχή δωρεάν στέγης στα Αντικύθηρα.

Ως εκ τούτου ο Διοικητής όφειλε να είχε εκ παραλλήλου ενημερώσει την 2η Δ.Υ.Π.Ε. ανάλογα και να έχει αναρτηθεί στην σελίδα της Δ.Υ.Π.Ε αντίστοιχα. 
Αντ' αυτού εκπόνησε σχέδιο με τον Αντιπεριφερειάρχη για την παροχή "Instant Service" ιατρικής βοηθείας στα Αντικύθηρα μέσω "Πλοίου Ταξί", προκαλώντας την θυμηδία κάθε λογικού ανθρώπου.

Παρόλο που η Διοίκηση του Νοσοκομείου απαξιοί να δώσει οιαδήποτε απάντηση {μιμούμενη ίσως τον τέως Πρωθυπουργό της Χώρας}εμείς θα επιμείνουμε να αναζητούμε τους λόγους που δεν έχει πληροφορηθεί η αρμόδια Δ.Υ.Π.Ε. αυτή την ευκολία που παρέχεται για τον αγροτικό ιατρό των Αντικυθήρων, και ελπίζομε ότι ο επόμενος Διοικητής να ενεργεί με βάση το καλό όλων των κατοίκων μακρυά από κάθε πολιτική η κομματική ιδεολογία και εξάρτηση.
-----------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-----------------------------