Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Σχετικά με την τοποθέτηση των Αγροτικών Ιατρών στα Κύθηρα

Δεν θα θέλαμε να στενοχωρήσουμε πάλι τον κ. Αντιπεριφερειάρχη αλλά διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου του κ. Χατζηπέρου σχετικά με την τοποθέτηση των δύο αγροτικών ιατρών στα Κύθηρα, ήθελα πραγματικά να ρωτήσω πόσο έχει στα αλήθεια σχέση ο κ. Χατζηπέρος με αυτήν την ενέργεια. 

Εκτός από τα τηλεφωνήματα που θα έκανε στην ΔΥΠΕ, οι 2 γιατροί ήρθαν στο νησί γιατί εκείνοι ήθελαν, γιατί εκείνοι υπέβαλαν αίτηση στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας, γιατί το ήθελαν και όχι γιατί τους το ζήτησε ο κ. Χατζηπέρος ή ο όποιος κ. Χατζηπέρος.


Εκτός αν θεωρείται ενέργεια του κ. Χατζηπέρου η έκδοση της προκήρυξης για την κάλυψη θέσεων στα αγροτικά ιατρεία που βγαίνει εδώ και χρόνια και ήδη προυπήρχε της αναλήψεως καθηκόντων του ως αντιπεριφερειάρχης.

Έχει πράγματι αξία να μάθουμε αν οι 2 γιατροί γνώριζαν τον κ. Χατζηπέρο προσωπικά και τις παρακάλεσε να δηλώσουν για τα Κύθηρα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί το ανακοινωθέν του.

Επίσης από όσο γνωρίζουμε υπήρξαν παρεμβάσεις στον, μέχρι πρότινως, υφυπουργό κ. Λ. Γρηγοράκο, ο οποίος υπέγραψε, όπως ο ίδιος μας διαβεβαίωσε προσωπικά, το έγγραφο διορισμού των 2 αγροτικών ιατρών εγκαίρως προ των εκλογών. Η  δε καθυστέρηση της προσέλευσης τους στο Νοσοκομείο Κυθήρων ήταν αποτέλεσμα του "παγώματος" των κινήσεων λόγω της διεξαγωγής των εκλογών.

Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν.
Το είπαμε και το ξαναλέμε.
Θα σχολιάζουμε και μάλιστα έντονα κάθε τέτοια ενέργεια που στόχο έχει να καρπωθεί την απλή λογική και να τη μετατρέψει σε μικροπολιτική παλαιού είδους.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν βρισκόμαστε πια στο 1981 και όσοι συντάσσονται με τα νέα πολιτικά δεδομένα έχουν αναπτυγμένη την λογική και δεν μπορούν να είναι δέκτες παρόμοιας τακτικής.

Άραγε η κ. Δούρου διαβάζει αυτά τα ΔΤ πριν ανέβουν στο site της Περιφέρειας;

Μιλάμε με όλα τα νησιά της Περιφέρειας και όλα τα νησιά έχουν την ίδια άποψη με εμάς για τη μέχρι σήμερα στάση του κ. Χατζηπέρου... πίτες, εκδηλώσεις, παρελάσεις και έργο μηδέν... εκτός από τις πλημμύρες του Πόρου, ίσως λόγω καταγωγής... θέλουμε ουσία και όχι λόγια, θέλουμε πράξεις και όχι τέτοιες ανακοινώσεις που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας...

Δεν τοποθέτησε ο κ. Χατζηπέρος τους 2 γιατρούς στο νησί των Κυθήρων, γιατί πολύ απλά οι 2 γιατροί ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ... τελεία και παύλα

Μέχρι τώρα είδαμε κάποιες παραστάσεις σε εκδηλώσεις, εγκαίνια κ.λ.π, αλλά ουδεμία κίνηση και προοπτικές για οιαδήποτε νέα έργα και προγραμματισμό. Κάποια από τα εγκαινιασθέντα ήταν στο προηγούμενο πρόγραμμα της απελθούσας αντιπεριφέρειας αλλά τίποτε από την νέα.

Άραγε από τον κ. Χατζηπέρο... κανένα έργο (δικό του, όχι του Κατσικάρη) θα δούμε;

Εμείς περιμένουμε..... Ο χρόνος όμως κυλάει και είναι αμείλικτος και αρχίζει να εξαντλείται πια..
---------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------