Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Tα εκλογομαγειρέματα τα βλέπει η μέρα και γελά…



“Όταν θέλεις να διοικήσεις με ασφάλεια ένα λαό, απλά ελέγχεις αυτούς που τον διοικούν με τη βοήθεια του χρήματος ή με την ισχύ.”

Αυτό γίνεται στην Ελλάδα επί χρόνια. Η Ελλάδα δεν λειτούργησε ποτέ σαν κράτος. Δοικείται απο μια ομάδα ντόπιων και ξένων συμφερόντων με διαχρονική παρουσία στα πράγματα. Αυτό δεν αφορά όμως μόνο την Ελλάδα αλλά και άλλα κράτη της ΕΕ.

 
Η αδελφικότητα και η συμπαράσταση ανάμεσα στα λαμόγια σε κάθε κράτος της ΕΕ πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Για το λόγο αυτό, η Ελλάδα ξέπλυνε τα χρέη των Γερμανικών τραπεζών με τη βοήθεια των μνημονίων. Μόνο μια έξοδός της απο την ΕΕ θα μπορούσε να σβύσει όλα τα ίχνη πέραν του νομικού πλαισίου που κατα καιρούς ενισχύεται και κάνει δύσκολο το έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης…

Η αντιπροσώπευση ομάδων του λαού στη Βουλή και ο έλεγχος των προτεινομένων προτάσεων που συμφέρουν η όχι τα αφεντικά και που θα γίνουν νόμοι είναι το πρώτο σημείο ενδιαφέροντος σε ένα πολιτικό σύστημα τόσο αντιδημοκρατικό και ανόητο, όπως αυτό που διαφεντεύει την Ελληνική Βουλή και την Ελλάδα.

Σε χώρες σαν την Ελλάδα, έννοιες όπως η αξιοκρατία, η παραγαγωγή και οι εξαγωγές δεν έχουν νόημα. Ο πολίτης δεν έχει δεί ποτέ το καλύτερο. Δεν το επιτρέπουν να το δεί τα ΜΜΕ της διαπλοκής.
Η Ελλάδα είναι η χώρα της αρπαχτής… και τα καλά κοράκια δεν πρέπει να αφήσουν τίποτα που να μη μπορεί να φαγωγθεί. Ορυκτός πλούτος, ο χρυσός των τραπεζών, τα υπόλοιπα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ, όπως και ότι έχει απομείνει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι καθημερινές ανακοινώσεις δημοσκοπήσεων σκοπό έχουν να προιδεάσουν το κόσμο για το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν πιστεύουν τα εκλογικά αποτελέσματα και ανάμεσα σε αυτούς είμαι και εγώ. Προσωπικά διερωτώμαι άν σε αυτές τις εκλογές θα υπάρξουν παρατηρητές απο άλλα κράτη.

Παρατηρώντας κανείς το διάγραμμα της κορυφής, μπορεί να εξάγει διάφορες συνταγές επιτυχίας…
ΣΥΡΙΖΑ + ANEΛ + ΠΟΤΑΜΙ + KΙΔΗΣΟ + ANTAΡΣΥΑ = 32 + 4 + 3 + 3 (+ 3) = 42 - 45%
ΝΔ + ΠΑΣΟΚ + ΠΟΤΑΜΙ + KΙΔΗΣΟ = 28 + 3 + 3 + 3 =37%
ΝΔ + ΠΑΣΟΚ + ΠΟΤΑΜΙ (+ XA) = 28 + 7 + 3 (+ 7) = 38% - 45%

Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και τα περιθώρια λάθους στις κάθε λογής δημοσκοπήσεις είναι μεγάλα. Δεν προξενεί ερωτηματικό γιατί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν δημοσιεύουν ποσοστά λάθους, αφού αυτά είναι είτε μεγάλα. είτε τα αποτελέσματά τους είναι λάθος.

Δημοσκόπηση ή πρόβλεψη χωρίς δημοσίευση ποσοστού λάθους δεν έχει επιστημονικό νόημα.
Δεν το ρωτώ αυτό. Το λέω για να το μάθετε και εσείς και αυτοί…

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει νόημα πολιτικό, κοινωνικό ή επιστημονικό να δημοσιεύονται λάθος ή μή πλήρεις δημοσκοπήσεις. Η Δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει για να προστατεύσει τους ποιλίτες απο τη παραπληροφόρηση. Είναι η δουλειά της και για αυτό πληρώνεται.

Αν το Ποτάμι και το ΚΙΔΗΣΟ δεν μπούν στη Βουλή, τότε υπάρχει πρόβλημα αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα. Για το λόγο αυτό, δημιουργήθηκαν απο τα κέντρα αποφάσεων αυτά τα δύο κόμματα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Δεν είναι σίγουρο ότι όλα θα λήξουν με αυτές τις εκλογές. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις.
------------------------------------------
Αντώνης Στρατηγός
------------------------------------------