Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

"Καπνός" και Δημοτικά Τέλη από το σκάνδαλο Energa - Hellas Power

Τη διασφάλιση των συμφερόντων των δημοτών του αποφάσισε και προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων, για την υπόθεση των εταιριών Energa και Hellas Power, υπόθεση, που βάσει της δικογραφίας, οι 19 ανά περίπτωση κατηγορούμενοι βαρύνονται για υπεξαίρεση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, περί καταχραστών του Δημοσίου, της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
 
Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά στη μη απόδοση στον Δήμο Τρικκαίων, χρημάτων από Δημοτικά Τέλη που εισέπραξαν οι προαναφερόμενες εταιρείες στους λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος, αλλά δεν απέδωσαν στον Δήμο. 

Τα ποσά αυτά ανέρχονται συνολικά σε 101.314,53 ευρώ (58.431,27 ευρώ από την εταιρία Energa και 42.883,26 ευρώ από την εταιρία Hellas Power) και αφορούν σε Δημοτικά Τέλη καθαριότητας, φόρο ηλεκτροδοτουμένων χώρων και τέλος ακινήτου περιουσίας, το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο του 2011 ως Ιούλιο 2012, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία του Δήμου Τρικκαίων.

Με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, δικηγόρος των Αθηνών παρίσταται, εκπροσωπώντας τον Δήμο, στη διεξαγόμενη, στο Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, δίκη.

Ο Δήμος, ουσιαστικά, παρίσταται ως πολιτική αγωγή, προκειμένου να θεμελιώσει το δικαίωμα να ζητήσει - με επόμενη αγωγή του στα αστικά δικαστήρια - την απόδοση των χρημάτων αυτών, αλλά και πιθανά άλλα ποσά, λόγω ηθικής βλάβης, κλονισμού πίστης και του κύρους του κ.α.

Υπενθυμίζεται, ότι η δίκη ξεκίνησε στις 16 Ιανουαρίου 2015, διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 5 Φεβρουαρίου 2015.  
--------------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
--------------------------------