Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Κώστας Κατσαφάδος - Δελτίο Τύπου - Κεντρική Ομιλία στον ΟΛΠ



«Είμαστε εδώ για να ξανανάψει ο πυρσός που είναι στην καρδιά μας και να τον μεταδώσουμε χέρι με χέρι.»
Αυτή η φράση ήταν ικανή  για να ξεσηκώσει τους Πειραιώτες και τους νησιώτες  που έδωσαν βροντερό «παρών» στην προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδου. 

Η αίθουσα συγκεντρώσεων του ΟΛΠ είχε κυριολεκτικά κατακλυστεί από πολίτες του Πειραιά αλλά και των νησιών, ανάμεσά τους πανεπιστημιακοί,  εκπαιδευτικοί, γιατροί, δικηγόροι και αθλητές,  που στοιβάχτηκαν  για να ακούσουν τον δικό τους Κώστα, αποδεικνύοντας εμπράκτως την στήριξή τους στον φίλο τους πολιτικό που είναι πάντα δίπλα τους.  

Η αίθουσα σείστηκε όταν οι 2000 και πλέον πολίτες αντίκρυσαν τον Κώστα Κατσαφάδο ο οποίος φανερά συγκινημένος από την αθρόα προσέλευση του κόσμου, δεχόταν την ένθερμη υποδοχή του.
« Θα προσπαθήσω να κρύψω την συγκίνησή μου γιατί είμαι ένας  νέος άνθρωπος ο οποίος έχει ξεκινήσει μία διαδρομή μόνος του μαζί με την οικογένειά του και τους φίλους του, πιστεύει σε αρχές, σε αξίες, σε οράματα, πιστεύει στη ΝΔ του μεγάλου εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Αβέρωφ, του Ράλλη, του Εβερτ, του Μητσοτάκη, του Καραμανλή, του Σαμαρά η οποία έφερε τη Δημοκρατία στη χώρα μας κι έκανε πράξη την ένταξη της Ελλάδας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια,  που δεν είναι όπως την οραματίστηκαν, αλλά δεν παύει να έχει ισχυρή σημασία», είπε ο Βουλευτής κάνοντας τους παρευρισκόμενους να σηκωθούν όρθιοι και να τον χειροκροτούν ασταμάτητα.


Με την ευθύτητα και την απλότητα που τον διακρίνει, ο υποψήφιος Βουλευτής παραδέχτηκε ότι σε αυτά τα 2 ½ χρόνια έγιναν λάθη και αδικίες. «Ήταν αναγκαίο κακό. Παλέψαμε για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια με όσο το δυνατό μικρότερο κόστος. Λάθη που θα διορθώσουμε με την εμπειρία και την ωριμότητα που έχουμε αποκομίσει. Ξέρουμε ότι μαγικές λύσεις και μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν» τόνισε ο κ. Κατσαφάδος ο οποίος αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «ακολουθεί την λογική του Γιώργου Παπανδρέου ‘’λεφτά υπάρχουν’’ και είδαμε πού μας οδήγησε».
Και όταν ο Κώστας Κατσαφάδος αναφέρθηκε στο δίλημμα του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Βαρουφάκη ότι μπροστά σε μια κακή συμφωνία καλύτερα ο θάνατος, έδωσε και την ανάλογη απάντηση.
«Η Ελλάδα δεν πεθαίνει και τις κακές συμφωνίες οφείλουμε και πρέπει να τις αλλάξουμε.»
Ο κ. Κατσαφάδος έδειξε  πολιτικό πολιτισμό προσκαλώντας και  συνυποψηφίους του στην κεντρική ομιλία του. Κάλεσε τους παρόντες Παναγιώτη Ρέππα, Μιχάλη Σαρλή και Μαρία Ζάκκα, αλλά και τους απόντες να γίνουν όλοι μαζί μια γροθιά για το καλό της Ελλάδας, του Πειραιά και των νησιών μας. 

«Εγώ μπήκα στην πολιτική για να λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτό που χρειάζεται είναι αλήθεια, η σκληρή αλήθεια, η υπομονή, η εμπιστοσύνη. Λύση δεν ήταν οι εκλογές. Αυτό το οποίο οφείλω και θέλω, είναι να είμαι έντιμος μαζί σας, να σας κοιτάω στα μάτια. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα μετά τις 25 Ιανουαρίου ο δρόμος θα είναι ανοιχτός να παλέψω για ένα σύγχρονο κράτος. Συγχωροχάρτια δεν υπάρχουν για τους πολιτικούς.  Όταν είσαι πολιτικός είσαι υπεύθυνος απέναντι στον λαό. Οφείλεις να βρεις καλές λύσεις που φτιάχνουν όχι μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο. Τόσα χρόνια δανειζόμασταν για το σήμερα. Εδώ είμαστε και για το αύριο να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα που μας αξίζει,» επισήμανε ο υποψήφιος Βουλευτής.  


Ο κ. Κατσαφάδος συγκινήθηκε ιδιαίτερα όταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Γρηγόρης Χονδροκούκης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων ξένων γλωσσών Γιώργος Δικόπουλος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Πειραιώς Αλέξης Αγγελόπουλος, ο Σύμβουλος του ΔΣΠ Λάζαρος Γιατράκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου Δημήτρης Αρμενάκης, ο Πρόεδρος της Ενωσης Εστιατόρων Λεκανοπεδίου και ο Πρόεδρος Φοιτητών Πανεπιστημίου Πειραιά προλόγισαν την ομιλία του. 

Σας ευχαριστώ όλους σας, ψέλλισε.
Λίγο μετά, ο  κ. Κατσαφάδος θίγοντας το θέμα της τρομοκρατίας είπε:
«Πριν από λίγο καιρό έγινε μία άνανδρη τρομοκρατική επίθεση. Δύο μέρες μετά την επίθεση πάνω από 2 εκατομμύρια Γάλλοι κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν. 30 χρόνια στην Ελλάδα οι  τρομοκράτες σκότωναν πολιτικούς, αστυνομικούς, πολίτες και δεν άνοιξε μύτη.»

Με έκδηλη την συγκίνησή  στο πρόσωπό του ο υποψήφιος Βουλευτής απευθυνόμενος στους πολίτες επισήμανε:
«Μαζί είχαμε υπογράψει ένα συμβόλαιο το 2012. Ένα συμβόλαιο τιμής. Η παρουσία σας μου επιβεβαιώνει ότι το εξόφλησα αυτό το συμβόλαιο. Αυτό το συμβόλαιο που υπογράψατε το 2012, σήμερα σας ζητώ να το ανανεώσετε. Δεν έχω μάθει να τάζω τίποτα και σε κανέναν. Ήμουν πάντα παρών στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουμε και να βρίσκω λύσεις.

Αυτόν τον όρκο που έδωσα τον τήρησα. Η παρουσία σας εδώ αλλά και η περιοδεία μου στα νησιά μου επιβεβαιώνουν ότι κέρδισα την εμπιστοσύνη σας. Μαρτυρά την σχέση που έχω αναπτύξει με εσάς τόσον καιρό. Είμαι ο φίλος σας. Και φίλος σημαίνει ο κόσμος να σε φωνάζει με το μικρό σου όνομα, αλλά και να τους ξέρεις κι εσύ με το όνομά τους. Αυτό είναι και το σημαντικότερο. Αυτή την σχέση πρέπει να έχει ο πολιτικός με τον πολίτη.» 

Όσο περνούσε η ώρα, ο Κώστας Κατσαφάδος αποδείκνυε όλο και περισσότερο στους παρευρισκόμενους ότι αυτή δεν ήταν μόνο μία πολιτική ομιλία, αλλά κατάθεση ψυχής. Κάτι το οποίο το εισέπρατταν οι φίλοι του σε κάθε του λέξη.
«Η δύναμή μου είστε εσείς. Θέλω να εκπροσωπώ μόνο εσάς. Αυτή είναι η υποχρέωση του πολιτικού, η υποχρέωση ενός νέου ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά. Ο πολιτικός πρέπει να σέβεται τα προβλήματα των συμπολιτών του. Αυτή τη στάση έχω τηρήσει και θα την τηρήσω 100%. Όχι στο 70 ούτε στο 80%. Αυτή η παράταξη σας έχει ανάγκη. Θα πολεμήσουμε για την Ελλάδα, για την αξία της νέας γενιάς με σταθερότητα» είπε χαρακτηριστικά.

 Αυτή η τοποθέτησή του ήταν και η αφορμή για να ξυπνήσει μνήμες σε όσους έχουν αγωνισθεί για τα οράματα και τις προσδοκίες της παράταξης, κάνοντας όλους να σηκωθούν όρθιοι και να χειροκροτούν με παλμό, προκαλώντας την έντονη συγκίνηση του υποψήφιου Βουλευτή.
Δεν ήταν λίγες οι φορές, που ο Κώστας Κατσαφάδος με δυσκολία προσπαθούσε να συγκρατήσει την συναισθηματική του φόρτιση, γεγονός που τον οδήγησε αυθόρμητα να τους φωνάξει:  

«Τρεις μέρες έμειναν. Τρεις μέρες εσείς για μένα και τέσσερα χρόνια εγώ για σας.
Να φύγουμε όλοι από τον ΟΛΠ και να κατακτήσουμε την πόλη.

Σας ευχαριστώ όλους και όλες. Η παρουσία σας μου δίνει δύναμη να παλέψω για εσάς. Με κάνει να τρέξω ακόμα περισσότερο. Η Ελλάδα θα νικήσει, ο Πειραιάς και τα νησιά θα νικήσουν. Ζήτω η ΝΔ.»