Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής πιστοποιητικών κατάρτισης στους εθελοντές πυροσβέστες Κυθήρων, στην αίθουσα του δημαρχείου "Αρτέμης Καλλίγερος".

Ο δήμαρχος κύριος Χαρχαλάκης και ο διοικητής της Π.Υ.Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής" Πυραγός Γραφάκος Κωνσταντίνος, μιλώντας στους εθελοντές και στους παρευρισκόμενους τόνισαν ιδιαίτερα την σημασία και τον ρόλο του εθελοντισμού μέσα στην κοινωνία .








Τόνισαν δε και οι δύο πως στόχος είναι να δημιουργηθεί στο άμεσο μέλλον εθελοντικός πυροσβεστικός σταθμός να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών και να ενισχυθεί η έννοια του εθελοντισμού σε όλους τους πολίτες των Κυθήρων.

Ακολούθησε η απονομή των πιστοποιητικών σπουδών κατάρτισης από τον δήμαρχο κύριο Χαρχαλάκη και από τον διοικητή της Π.Υ Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής" Πυραγό Κωνσταντίνο Γραφάκο οι οποίοι συνεχάρησαν τους εθελοντές που πέρασαν την πιστοποίηση των 120 ωρών στην πυροσβεστική ακαδημία.

Συγχρόνως μοιράστηκε μέρος ειδών ατομικού εξοπλισμού στον καθένα.



Στο τέλος μίλησε και ο εκπρόσωπος των εθελοντών πυροσβεστών κύριος Μαυρουδής ο οποίος ευχαρίστησε τον διοικητή, τον δήμο και τους αξιωματικούς του Π.Κ.Κυθήρων και έκανε έκκληση προς όλους να βρεθούν χορηγοί που θα ενισχύσουν οικονομικά για την αγορά απαραίτητων υλικών και εξοπλισμού των εθελοντών πυροσβεστών.

Στην τελετή παρόντες ήταν ο διοικητής του Ναυτικού παρατηρητηρίου κύριος Αμπλιανίτης, ο αξιωματικός του Π.Κ.Κυθήρων Ανθυποπυραγός κύριος Μαρινόπουλος, ο αντιδήμαρχος κύριος Κομηνός, και ο επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης κύριος Πρωτοψάλτης.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή για το κοινό .




------------------------------------------------------
Πηγή:  Adelinfm - Τάκης Πολίτης
-------------------------------------------------------