Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, υποψήφιου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά & Νησιών, σε απάντηση της ανακοίνωσης του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, σχετικά με ομιλία μου, στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας.



Πειραιάς, 15/01/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, υποψήφιου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά & Νησιών,

 σε απάντηση της ανακοίνωσης του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου,

σχετικά με ομιλία μου, στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας.



«Είναι κατανοητός ο πανικός του απερχόμενου Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όταν επιχειρεί να διαστρεβλώσει όσα ανέφερα χθες, στην ομιλία μου στην εκδήλωση κοπής πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Είναι μάλιστα, τόσο πανικόβλητος αυτές τις μέρες, όπως άλλωστε και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, που δε διστάζει να χρησιμοποιεί το λογότυπο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στην έκδοση δελτίου τύπου την Τρίτη 13 Ιανουαρίου, για να προβάλλει την ομιλία του σε δική του προεκλογική συγκέντρωση!!

Μιμούμενος τη μονταζιέρα της Νέας Δημοκρατίας και τον κύριο Μουρούτη, ανακαλύπτει παντού «κρυφό πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοτεχνώντας για την περιγραφή του μία καρικατούρα, κατά την προσφιλή συνήθεια του κομματικού προπαγανδιστικού επιτελείου τους. 

Όσα είπα στο χαιρετισμό μου, εκ μέρους του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας, χθες, κατά γενική ομολογία κίνησαν το ενδιαφέρον των εκπροσώπων της ναυτιλίας και είτε συμφώνησαν, είτε όχι επιδοκίμασαν τη σαφήνεια και την ειλικρίνεια των θέσεων, που διατύπωσα. Ούτως ή άλλως, οι θέσεις αυτές δε δημοσιοποιήθηκαν αναφέρθηκαν για πρώτη φορά. Αντιθέτως, είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν τεθεί σε διαβούλευση εδώ και πολύ καιρό. 

Κατανοούμε τον πανικό του κ. Υπουργού, αλλά το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και η νησιωτική Ελλάδα, η ακτοπλοΐα και η ναυτιλία, χρειάζονται πιο σοβαρές προσεγγίσεις και περισσότερο αποτελεσματικές πολιτικές. Αυτές θα τις έχουν με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όσο για τον κομματισμό που επικαλείται ο κ. Υπουργός, ταιριάζει η παροιμία «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί».  Έχει βουίξει ο τόπος, για την εύνοια που έχει επιδείξει προς ημετέρους, με τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολούθησε για την εισαγωγή αξιωματικών και υπαξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα με «εξετάσεις», μη σεβόμενος τον κόπο νέων ανθρώπων για την εξασφάλιση μιας θέσης εργασίας στην Ελλάδα της τροϊκανής υποταγής και μάλιστα, παρά τις περυσινές του εξαγγελίες, για αλλαγή του συστήματος εισαγωγής το 2014.  

Οι νησιώτες, οι ναυτικοί, τα στελέχη του Λ.Σ.- Ε.Α., ο κόσμος της ναυτιλίας, παρακολουθούν τον ΣΥΡΙΖΑ καιρό τώρα και γνωρίζουν καλά τις θέσεις του. Με διάλογο και σοβαρή διαβούλευση, μια νέα εποχή ανοίγει μετά τις 25 Ιανουαρίου».

Θοδωρής Δρίτσας
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Α΄ Πειραιά & Νησιών