Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Λιμνάζοντα Νερά...

Ακούσαμε στην σημερινή εκπομπή του Radio AdeliFM, "Η Επόμενη Μέρα", την συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρου, ο οποίος ούτε λίγο οίτε πολύ επανέλαβε το "μεγαλεπήβολο" σχέδιο για υγειονομική  φροντίδα των κατοίκων των Αντικυθήρων με την μέθοδο του "Πλοίου Ταξί".

Επανέλαβε λοιπόν ότι όλο τούτο τον μήνα θα εφαρμοσθεί το σχέδιο και το "Πορφυρούσα" θα μεταφέρει ένα γιατρό από το νοσοκομείο θα εξετάζει τους κατοίκους θα περιμένει και θα τον μεταφέρει πίσω.

Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβει ο κ. Χατζηπέρος ότι πρέπει να εξετάζει τα πράγματα πριν πεί οτιδήποτε διότι εκτίθεται ανεπανόρθωτα:

1) Το "Πορφυρούσα" βρίσκεται σε ετήσια συντήρηση για ένα μήνα.

2) Η απόφαση για τον διορισμό των 2 επιτυχόντων ιατρών έχει υπογραφεί και καλά θα ήταν να φροντίσει να υλοποιηθεί πλήρως αφού συμβουλευθεί τους γνωρίζοντες το θέμα.

3) Η όλη διαδικασία που συμφωνήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου θυμίζει λίγο ζούγκλα Αμαζονίου και καθρεφτάκια για ιθαγενείς και πιστεύω ότι τουλάχιστον για λόγους ευπρεπείας πρέπει να ανακληθεί από όσους το συμφώνησαν ερήμην της θελήσεως και των προσδοκιών των κατοίκων του ακριτικού μας νησιού. Πιστεύω ότι η απόφαση προσβάλλει ευθέως κάθε έντιμο πολίτη και τον κατατάσσει σε υποβαθμισμένο πολίτη.

Θα παρακαλούσα τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να δεχθεί ότι περνάμε σε μια νέα εποχή ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ενέργειες είναι τελείως απαράδεκτες και ασύμβατες, τουλάχιστον με την παράταξη την οποία αντιπροσωπεύει και η οποία λίαν συντόμως θα κληθεί να το αποδείξει εμπράκτως.

Όσο αφορά δε την αποδοχή και την πρώθηση της από πλευράς διοίκησης νοσοκομείου, η οποία δεν μπόρεσε να το λύσει λόγω "καπετανάτων" τόσα χρόνια το θέμα, ας το αφήσουμε καλύτερα, γιατί σε αυτόν τον τόπο η αλήθεια ενοχλεί.

Τέλος καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα δώσει συνέντευξη ο κ. Αντιπεριφερειάρχης να μας ενημερώσει τι θα γίνει με τις πολλαπλές εκκρεμότητες για έργα υπό εκτέλεση που καθυστερούν από λανθασμένους χειρισμούς της Αντιπεριφέρειας, για έργα που έχουν υποβληθεί προς ένταξη και έγκριση, για θέματα που βρίσκονται στο ελεγκτικό συνέδριο της αποκεντρωμένης διοίκησης, για δασικούς ελέγχους, για πολεοδομία, κ.λ.π. . Και να θυμίσουμε στον κ. Χατζηπέρο ότι η θέση δεν είναι μόνο για εγκαίνια και κορδέλλες αλλά για πραγματική μέριμνα και ΕΠΙΛΥΣΗ προβλημάτων και θεμάτων της Αντιπεριφέρειας ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ και όχι σποραδικά και ετεροχρονικά.

Η περίοδος χάριτος έληξε. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει υλοποίηση των υποσχέσεων και του προγράμματος της παράταξης σας και τα λιμνάζοντα νερά δεν αποτελούν για κανένα το ιδανικό περιβάλλον. Το ίδιο και οι κατεστραμένοι δρόμοι στα Κύθηρα και Αντικύθηρα. 

Η γραφειοκρατία και η ομηρία των κατοίκων από αυτήν είναι τακτικές παρελθόντος και ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ στο μέλλον που προσβλέπουμε και ελπίζουμε με τιμιότητα διαφάνεια και αμεσότητα χωρίς εξαρτήσεις και αφεντικά πολιτικάντηδες ξεπεσμένους και εξαρτημένους σε αναλωμένες υποσχέσεις.
--------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------------

Απεστάλη με e-mail σε Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειάρχη