Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια -Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Το απαγορευτικό απόπλου ισχύει έως τις 5.30 το απόγευμα οπότε και θα επανεξεταστούν τα δεδομένα του καιρού.

Συγκεκριμένα:
Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Περαιά καθώς δρομολόγια εκτελούνται μόνο με ευθύνη των πλοιάρχων. Γενικό απαγορευτικό απόπλου ισχύει και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Βόλο προς Σποράδες και απο το λιμάνι της Κυλλήνης προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Στην Ηγουμενίτσα δρομολογια προς Κέρκυρα και Λευκίμμη εκτελούν μόνο τα πλοία κλειστού τύπου.

Η απαγόρευση ισχύει εως τις 5.30 το απόγευμα οπου θα επανεξεταστούν τα δεδομένα του καιρού. Οι πολίτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν με πλοία καλό είναι να επικοινωνούν με τα λιμεναρχεία για να ξέρουν τι θα κάνουν.

Απαγορευτικό απόπλού για τα πλοία από τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων ισχύει μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα, οπότε θα εκδοθεί νέο δελτίο που ενδεχομένως επιτρέψει την αναχώρηση των πλοίων.

Οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει ταξίδι για απόψε, θα πρέπει να επικοινωνήσουν πρώτα με τα Λιμεναρχεία προτού αποφασίσουν να μεταβούν στα λιμάνια.

Την ίδια ώρα,  το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων μικρών σκαφών για έντονα καιρικά φαινόμενα:

Σύμφωνα με to δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ 01 Ιανουαρίου 2015/1000 utc. στο δυτικό κρητικό πνέουν άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 8 η 9 και από 21:00 τοπική 7 ή 8. στο ανατολικό κρητικό πνεουν άνεμοι  δυτικοί 8 η 9 και απο 21:00 τοπική βορειοδυτικοί 7 η 8. Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και  να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.        

Τέλος γνωστοποιείται οτι το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
-----------------------------------------
Πηγή: iefimerida.gr-flashnews.gr
-----------------------------------------