Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Υπέρ μιας κρατικής ακτοπλοΐας τάχθηκε ο Δρίτσας

Με την προσοχή τους προσηλωμένη στον αντιπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Θεόδωρο Δρίτσα ήταν οι εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλίας στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ο κ. Δρίτσας μίλησε για ίδρυση δημόσιας ακτοπλοϊκής εταιρείας, καθώς όπως είπε, το κόμμα του θεωρεί ότι οι ιδιωτικές εταιρείες δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Συγκεκριμένα σημείωσε πως «μια κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει το γενικότερο δημόσιο συμφέρον αλλά και να επενδύει σε δημόσιες επιχειρήσεις, ειδικά σε αγορές και περιοχές όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία αδυνατεί ή αδιαφορεί να επενδύσει». Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναγκαιότητα διατήρησης του δημοσίου χαρακτήρα και της κρατικής συμμετοχής σε πολλές εταιρείες στο χώρο των μεταφορών.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στις σκέψεις που υπάρχουν για την δημιουργία ενός υπερυπουργείου που θα εμπεριέχει ένα αυτοτελές «υπουργείο Ναυτιλίας». Όσο αφορά τα θέματα ναυτεργασίας ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε το υψηλό ποσοστό ανεργίας στα κατώτερα πληρώματα που πρέπει άμεσα να αποτελέσει προτεραιότητα αντιμετώπισης οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης και υποσχέθηκε την ενδυνάμωση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης.

Τέλος, αναφέρθηκε στα «περίεργα» funds, που επηρεάζουν αρνητικά τις ανταγωνιστικές δυνατότητες των παραδοσιακών πλοιοκτητών, τονίζοντας μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδιώξει να παρέμβει δυναμικά στο συγκεκριμένο ζήτημα.
--------------------------
Πηγή:  paraskhnio.gr
--------------------------