Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ανοικτή Επιστολή της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου, προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και την Τράπεζα της Ελλάδας σχετικά με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Κύριοι,
Χωρίς καμία αιτιολογία, με μόνη λογική εκείνη της εξυπηρέτησης εκλογικών σκοπιμοτήτων, προχωρήσατε σε μία αυθαίρετη απόφαση. Αποκλείσατε την Περιφέρεια Αττικής από τα χρήματα που δικαιούται και για τα οποία είχαν ακολουθηθεί όλες οι δέουσες διαδικασίες. Αναιτίως απορρίψατε εγκεκριμένες από εσάς τους ίδιους πιστώσεις ύψους 9.000.013,70 ευρώ – χρήματα που προορίζονταν για έργα υποδομών σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών. Έργα αντιπλημμυρικά, έργα κατασκευής κι έργα συντηρήσεων οδών.

Πρόκειται για έργα που η Περιφέρεια οφείλει να εκτελέσει προς όφελος των πολιτών και όχι των κυβερνώντων.

Με την αυθαίρετη απόφασή σας, σε βάρος της Περιφέρειας Αττικής, τη στιγμή που άλλες Περιφέρειες της χώρας λάμβαναν κανονικά τη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΠΔΕ, φανερώνετε την πολιτική σας εμπάθεια και την αντίληψη που έχετε για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. 

Πιστεύετε ότι μπορεί τε να το κατανέμετε με κομματικά κριτήρια και όχι με κριτήρια δημοσίου συμφέροντος.

Η πολιτική σκοπιμότητα είναι σαφής: να καταδειχθεί η δήθεν ανικανότητα της νέας Περιφερειακής Αρχής να ασκήσει αποτελεσματική, προς όφελος των πολιτών διοίκηση, προκειμένου έτσι να απαξιωθεί η προοπτική διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστερά.

Οι πολίτες όμως και γνωρίζουν και κρίνουν.

Και σύντομα θα πουν τον τελευταίο λόγο.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής
Τηλέφωνα: 213 2063501, 210 6993404, 213 2063807
Fax: 213 2063513
e-mail: pressoffice@patt.gov.gr