Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μικρός ψαράδικος οικισμός ο Προφήτης Ηλίας ατενίζει την θάλασσα και τα Κύθηρα που βρίσκονται απέναντι. Κτισμένος στα παράλια, νότια του Αγίου Νικολάου είναι ο τελευταίος οικισμός πριν την Αγία Ειρήνη και τον Καβο Μαλέα.



Η φύση κατάφερε να σμιλέψει ένα φυσικό λιμάνι ανάμεσα σε κοφτερούς βράχους καταφύγιο των ψαράδων της περιοχής αλλά και όσων η τύχη τους έφερε εκεί. Το όνομα του οικισμού οφείλεται στο βυζαντινό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που στέκει πάνω σε βράχο που αιωρείται κυριολεκτικά πάνω από το μικρό λιμανάκι. Καταπληκτικές εικόνες από το μπλε της θάλασσας, το γαλάζιο του ουρανού, το γκρι του βράχου και του λευκού των καϊκιών ξεπηδούν και πραγματικά σαγηνεύουν τον επισκέπτη. Εικόνες που κάτω από το φως του ήλιου μας ταξιδεύουν στον χρόνο, τις συνήθειες των κατοίκων και τους θρύλους της θάλασσας.

Από τον Προφήτη Ηλία επιστρέφουμε στον δρόμο και λίγο βορειότερα θα κινηθούμε ανατολικά για το Απολιθωμένο Δάσος, το μονοπάτι προς τον Καβο Μαλέα και την Αγία Ειρήνη. Προς τα δυτικά και ακολουθώντας τον χωματόδρομο κινούμαστε για τις Άσπες, το Ριζμαρί αλλά και τον άλλον ψαράδικο οικισμό του Κόρακα.
--------------------------------------------------
Πηγή:  VisitVatika.gr- Βίντεο AdelinFM
--------------------------------------------------