Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Κοπή Πίτας Τοπικής Κοινότητας Αντικυθήρων

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Δημοτική Κοινότητα Αντικυθήρων την Κυριακή 25/01, στο Ηγουμενείο του Ι. Ν. Αγ. Μύρωνος, μετά την Θεία Λειτουργία. 

Την τελετή ευλόγησε ο ιερέας του νησιού π. Αντώνιος. Παρευρέθη ο Δήμαρχος Κυθήρων-Αντικυθήρων κ. Στρ. Χαρχαλάκης, ο Πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Κατσανεβάκης, ο Πρόεδρος της Ενώσεως των Απανταχού Αντικυθηρίων κ. Ιωάννης Γλυτσός και αρκετοί Αντικυθήριοι που βρέθηκαν στο νησί για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και τόνισε την ανάγκη ομόνοιας και ομοψυχίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των δύσκολων καταστάσεων που βιώνει το μικρό νησί (πληθυσμιακή συρρίκνωση, έλλειψη ιατρού, προβληματικές υποδομές κ.λπ.). 





Σημείωσε δε ότι η Δημοτική Αρχή ιεραρχεί τις ανάγκες και με την έναρξη εκτέλεσης του νέου προϋπολογισμού θα επιδιωχθεί η επισκευή όσων υποδομών είχαν επί χρόνια αφεθεί, ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενεργής οικονομικής στήριξης από την Περιφέρεια Αττικής για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής που ο Δήμος δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους. 

Τέλος, μετέφερε τις ευχές και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ, καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παν. Χατζηπέρου, που κατά το ήμισυ είναι Αντικυθήριος.