Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Οι υποψήφιοι βουλευτές Α' Πειραιά και Νήσων κυρία Γεωργία Γεννιά και ο κύριος Παναγιώτης Γεωργόπουλος μίλησαν σε κεντρική ομιλία του Σύριζα στον Ποταμό Κυθήρων. Με το σύνθημα ότι ο Σύριζα πρέπει να έχει μια καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσει το πρόγραμμα του ώστε να οικοδομήσει μια νέα Ελλάδα που όλοι αξίζουν, ανέπτυξαν το πρόγραμμα του Σύριζα στους Κυθήρειους που παρευρέθηκαν απόψε στον Ποταμό.

Ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση ικανή και αποφασισμένη να υλοποιήσει το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, θέτοντας ως προτεραιότητες την κοινωνική δικαιοσύνη, την δημοκρατική ομαλότητα και την οικονομική ανάπτυξη.



Αναφερόμενοι στον σχεδιασμό ανάπτυξης των νησιών τόνισαν ιδιαίτερα ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε σχέδιο ανάπτυξης για τα νησιά , η έλλειψη υποδομών, η προβληματική πρόσβαση μαζί με την κρίση και τα μνημόνια οδήγησαν σε μαρασμό τα νησιά. Πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές για να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους και όχι να παίρνουν τον δρόμο της ξενητειάς.

Ένα σημείο που δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση ήταν ο στόχος του Σύριζα να δημιουργήσει δημόσιο φορέα ακτοπλοίας με μια παρεμβατική ρύθμιση για την δρομολόγηση πλοίων όπου υπάρχει ανάγκη.

Στο θέμα υγεία που πρέπει να είναι προνόμιο όλων να νιώθει ασφαλής ο κάθε κάτοικος αλλά και σαν φορέας ανάπτυξης στην τουριστική υποδομή ενός τόπου τόνίστηκε ότι δεν αρκεί μόνο ένα νοσοκομείο αλλά και η επάνδρωσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να παρέχεται υγεία σε όλους τους τομείς.



Παιδεία , θέμα που μίλησαν και τοποθετήθηκαν οι δυο υποψήφιοι ήταν αυτό που ανέλυσαν περισσότερο μεταξύ των άλλων, λόγω και του ότι και οι δυο υποψήφιοι έχουν άμεση σχέση.

Η κυρία Γεννιά είναι απόφοιτος της Δημοτιικής εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και ο κύριος Γεωργόπουλος Μαθηματικός και εργάζεται σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.

Τον λόγο είχε και ο κύριος Μάνος Τριφύλης με τον Κύριο Νώντα Βέζο από την Τοπική Οργάνωση Κυθήρων του Σύριζα.

Στο τέλος της ομιλίας έγινε διάλογος μεταξύ των υποψηφίων και των παρευρισκομένων και απαντήθηκαν ερωτήματα που έθεσε το κοινό. Ακολουθεί βίντεο με όλη την ομιλία των δύο υποψηφίων.
----------------------------------------
Πηγή: AdelinFM-Τάκης Πολίτης
----------------------------------------