Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Διαμελισμένο παιδικό κορμάκι σε ακτή της Χίου

Ένα διαμελισμένο παιδικό κορμάκι που βρέθηκε στη Χίο ήρθε να μας θυμίσει ακόμη μία φορά την τραγωδία που βιώνουν χιλιάδες μετανάστες - πρόσφυγες από τις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής.

Πρόσφυγες όπως αυτοί οι δεκαέξι που διασώθηκαν τελευταία στιγμή από τον πνιγμό στα παγωμένα νερά του Αιγαίου όταν η βάρκα τους στις 22 Νοεμβρίου πήρε νερά ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο, αλλά και όπως αυτοί οι τέσσερις ακόμη που δεν βρέθηκαν ποτέ.

Μεταξύ τους, όπως όλα δείχνουν, και ένα κοριτσάκι μόλις δύο ετών που γλίστρησε από την αγκαλιά της μάνας και χάθηκε για πάντα. Ίσως να ήταν αυτό που βρήκαν οι λιμενικοί σε μια κοντινή ακτή στην πόλη της Χίου, αφού όλα τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης εκεί οδηγούν.

«Πρόκειται για κορίτσι ηλικίας 18 έως 30 μηνών σε προχωρημένη αποσύνθεση», ήταν το πόρισμα του ιατροδικαστή Παύλου Λεπτοκαρύδη στο νοσοκομείο της Χίου, όπου μεταφέρθηκαν τα υπολείμματα της σορού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδίου, το άψυχο κορμάκι πρέπει να βρισκόταν στη θάλασσα για περίοδο έξι έως οκτώ εβδομάδων, χρονική περίοδος που συμπίπτει με το προαναφερθέν περιστατικό.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης αναζητεί όντως την τύχη ενός δίχρονου κοριτσιού που χάθηκε εκείνη την ημέρα και του οποίου η μητέρα μάλλον βρίσκεται πλέον εκτός Ελλάδος. Αν βρεθεί και έχει τη δυνατότητα επιστροφής στην Ελλάδα, η ίδια θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει μέσω τεστ DNA αν πρόκειται όντως για το αγγελούδι της…
------------------------------------------------------------------
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών-Γιώργος Παγούδης
------------------------------------------------------------------