Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

«Επιστροφή απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους»

Την ανάκληση όσων απολύσεων έχουν γίνει αντισυνταγματικά, προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, προσθέτοντας και αυτές, που έχουν γίνει μέσω του μέτρου της "διαθεσιμότητας", ξεκαθαρίζοντας, όμως παράλληλα, πως κάτι τέτοιο δεν αφορά όσους δημοσίους υπαλλήλους απολύθηκαν για πειθαρχικούς λόγους, μιλώντας στο mega.

«Όλες οι απολύσεις που έχουν γίνει αντισυνταγματικά θα ανακληθούν και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και όσες έχουν γίνει μέσω του θεσμού της "διαθεσιμότητας". Όχι απολύσεις που έχουν γίνει για πειθαρχικούς λόγους» είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, ο κ. Γ. Κατρούγκαλος είπε, πως η Ελληνική Κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τις προηγούμενες συμφωνίες και επιθυμεί να συζητήσει με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «και όχι με τους ελεγκτές» και πρόσθεσε:

«Εμείς θέλουμε να διαπραγματευτούμε το σύνολο. Όχι τις λεπτομέρειες, όχι την εφαρμογή. Η Τρόικα κοιτάζει την εφαρμογή ήδη συμφωνηθέντων πραγμάτων. Εμείς αμφισβητούμε τα συμφωνηθέντα, γι' αυτό δεν θα μιλήσουμε με την Τρόικα, που είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός. Θα θέσουμε το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε, επίσης, πως το πρώτο πράγμα που θα συζητήσει με τους δημοσίους υπαλλήλους θα είναι το σύστημα αξιολόγησης, λέγοντας, πως αυτό θα πρέπει να είναι «τίμιο και δημοκρατικό» και πρόσθεσε, ότι θα δώσει εντολή ενός 15 ημερών να "κλείσουν" όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις.

Τέλος, ως προς το θέμα του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε, πως θα πρέπει να εξορθολογιστεί, να εξαλειφθούν οι ανισότητες, εκτιμώντας, παράλληλα, πως η όλη διαδικασία δεν θα χρειαστεί πάνω από έξι μήνες για να εφαρμοστεί.
-------------------------
Πηγή: MEGA
-------------------------