Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Σε νέα δίκη παραπέμπονται Θέμης Μπαλασόπουλος και Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.!

Λίγες ημέρες πριν τις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, σε νέα δίκη παραπέμπεται η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α, με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης», για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, τον Μάρτιο του 2010, στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής. 

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Θέμης Μπαλασόπουλος, και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής τού 2010, καλούνται να δικαστούν, από το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (Κτίριο 8 - Αίθουσα 1), στις 9.00 το πρωί, την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015, διότι «παράνομα εισήλθαν και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» - σύμφωνα με το κατηγορητήριο - στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010. 

Ήταν η εποχή, που οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - από τους πρώτους στο Δημόσιο - αντέδρασαν στις πρώτες περικοπές των αποδοχών τους και την αφαίρεση βασικών εργασιακών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων. 

Υπενθυμίζεται, ότι την δίωξη σε βάρος των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκάλεσε αίτηση, που είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο τότε Δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, ενώ βασικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι ο πρώην Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. (νυν Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) και πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης. 

«Κοινό στοιχείο όλων αυτών των ποινικών διώξεων είναι η προσπάθεια να καμφθεί το φρόνημα και η αγωνιστικότητα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., στοχοποιώντας με κάθε δυνατό τρόπο τους ανθρώπους, που τους εκπροσωπούν, δημιουργώντας με ζηλευτή εφευρετικότητα αδικήματα εκεί, όπου υπάρχει μόνο άσκηση νομίμων απεργιακών δικαιωμάτων και στηρίζοντας τις κατηγορίες, σε καταθέσεις ανθρώπων, που υπηρετούν με κάθε δυνατό τρόπο το σύστημα και είναι γνωστοί για τον βίο και την Πολιτεία τους. 

Οι εργαζόμενοι απαντούν, πως δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι, μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζουν συγκυβέρνηση και τρόικα και έχει διαλύσει την Ελληνική κοινωνία» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
----------------------------
Πηγή: epoli.gr
----------------------------