Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς της Λακωνίας;

ΜΟΛΑΟΙ. Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί θα γίνει μία ακόμα  παράδοση ασθενοφόρου, αυτή τη φορά στο Κέντρο Υγείας Νεαπόλεως Βοιών.
Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Μολάων αναφέρει ότι «με την παράδοση του ασθενοφόρου στη Νεάπολη υλοποιείται ο έγκαιρα αποφασισμένος προγραμματισμός για την ενίσχυση των δομών υγείας του Νομού Λακωνίας από το Yπουργείο Yγείας.»

Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι κάθε ασθενοφόρο είναι αναγκαίο και καλοδεχούμενο, αρκεί βέβαια να επανδρώνεται από το κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό.
Άλλωστε στη Λακωνία το πλέγμα δομών και υποδομών Υγείας επιβάλει τη λειτουργία στόλου ασθενοφόρων που θα κατευθύνονται προς Σπάρτη – Τρίπολη και Αθήνα.

Όμως, παραμονές εκλογών, κανένας προγραμματισμός Υπουργείου δεν μπορεί να υλοποιείται όταν μάλιστα, εκ των πραγμάτων, αυτός προσλαμβάνει διαστάσεις προεκλογικής προσέγγισης των πολιτών.

Ποιος θα αρνηθεί ότι μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές δεν είναι σωστό υποψήφιοι βουλευτές να «παραδίδουν» ασθενοφόρα..;

Η διοικητική πράξη μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς φανφάρες και προβολές… και φυσικά χωρίς την παρουσία πολιτικού που είναι υποψήφιος σε λακωνικό ψηφοδέλτιο.  Άλλωστε το ΕΣΥ πρέπει, έτσι και αλλιώς πρέπει να διαποτίζεται από σεμνότητα και ηπιότητα από την στιγμή μάλιστα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς, στις ανάγκες των πολιτών… Όπως λέει και ο λαός «χαμηλά τα μάτια…»

Το να «χειροκροτούν» κάποιοι έναν υπουργό που παραδίδει ένα ασθενοφόρο σε ένα Σύστημα Υγείας απαράδεκτο και λαβωμένο δεν είναι και η καλύτερη επιλογή, παραμονές εκλογών.

Ο νοήμων πολίτης προκαλείται και αντιδρά δικαιολογημένα.
Πολιτικοί και Διοικητές που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία των «μαυρογιαλούρων» πρέπει, επιτέλους, να κατανοήσουν ότι οι πολίτες δεν είναι αφελείς και άσχετοι όπως οι «ιθαγενείς» της Αμερικής όπου οι κατακτητές τους «αγόραζαν» τη γη τους με ψεύτικες χάντρες και ξεθωριασμένα καθρεφτάκια…

Αλλά ακόμα και αν υπάρχουν αθώοι και αμύητοι πολίτες, «ιθαγενείς» δεν θα πρέπει να τους προστατεύσουμε από τα αρπακτικά γεράκια των εκλογών;

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε απερίσπαστους και ελεύθερους να αποφασίσουν για την ψήφο τους; Μήπως και κάποτε αναπτυχθεί και στην Ελλάδα ένα Σύστημα Υγείας που θα βασίζεται στην καλή οργάνωση και στην πρόνοια του κράτους και όχι στην αυτοθυσία και στην υπέρβαση των εργαζομένων σε αυτό;

Ένας πολίτης των Μολάων
--------------------------------
Πηγή: notospress.gr
--------------------------------