Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 20/1/2015 - Περί εκτελουμένων Δημοτικών Έργων

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Τρίτης 20/01 υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. 

Στην αρχή ο κ. Δήμαρχος ζήτησε την τήρηση ενός λεπτού σιγής από το ΔΣ στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κυρού Κυρίλλου. Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το ΔΣ σχετικά με τις ζημίες σε λιμενικές και λοιπές υποδομές από τις κακοκαιρίες των τελευταίων εβδομάδων για τις οποίες ζήτησε την παρέμβαση της Περιφέρειας για την αποκατάστασή τους. 

Επίσης ανέφερε σχετικά με τις επισκέψεις του σε οικισμούς για την καταγραφή των προβλημάτων καθώς και για τις ενέργειες του σχετικά με την ορθή και νόμιμη τήρηση των εγκεκριμένων δρομολογίων της ΛΑΝΕ. Επίσης ανέφερε σχετικά με την 1η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για την πολιτική προστασία καθώς και για την τελετή απονομής διπλωμάτων στους εθελοντές πυροσβέστες που έχουν πλέον επίσημα πιστοποιηθεί στο νησί μας.

Αναφορικά με το δημοπρατημένο έργο της ασφαλτόστρωσης στα Κοντολιάνικα ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι αναμένεται η έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και να ξεκινήσουν οι εργασίες. 



Η καθυστέρηση οφείλεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ζήτησε πολλά συμπληρωματικά στοιχεία για να εγκρίνει τα πρακτικά της δημοπρασίας που έγινε στις 25/11/2014 ως άμεση προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής.

Σε σχέση με την πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα έργα ασφαλτόστρωσης στο Χαλκό και το Διακόφτι, το ζήτημα εξετάζεται με προσοχή από τον Ειδικό Συνεργάτη του Δήμου (Δικηγόρο) και θα τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Δ.Σ. προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση, καθώς κρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι το πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής δεν είναι σύννομο. 




Επισημαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή αναζητά το νομιμότερο και διαφανέστερο τρόπο για την απεμπλοκή του ζητήματος και θα προβεί σε νέα ενημέρωση.

Στη συνέχεια το ΔΣ έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα. 
-------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: kythira.gr-Φωτογραφίες Βαλέριος Καλοκαιρινός, Photo Cerigo
--------------------------------------------------------------------------------