Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Απείλησαν και με θάνατο καθηγητή που σχολίασε τους 16 πολεμιστές του Ερντογάν

Σε παραίτηση αναγκάστηκε καθηγητής πανεπιστημίου στο Παμούκαλε της δυτικής Τουρκίας, μετά από σχόλιο που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους 16 πολεμιστές του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδεία των οποίων υποδέχθηκε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς την περασμένη εβδομάδα.

«Ποιο τουρκικό πριγκιπάτο είναι αυτό που φορά μπουρνούζι;», ήταν το σχόλιο που έκανε αστειευόμενος ο καθηγητής Χασάν Χερκέν, της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Παμούκαλε, ο οποίος βέβαια μετά έσβησε την ανάρτησή του.

Ωστόσο, ο Χερκέν άργησε αρκετά να σβήσει το σχόλιο, ανακοινώνοντας μέσα στο σαββατοκύριακό ότι είχε παραιτηθεί. Στην ανακοίνωση της παραίτησής του ανέφερε ότι οι ερμηνείες που έλαβε το σχόλιό του ήταν πέραν των προθέσεών του, προσθέτοντας οτι δεν ήθελε «να βλάψει την ιστορία ή τις ηθικές αξίες του έθνους, ούτε και τον πρόεδρο που εκπροσωπεί το τουρκικό κράτος. Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμίου έχει πολλές επιτυχίες και καινοτομίες και λυπούμαι που θα μείνει στη μνήμη για μία ανάρτηση στο Twitter».

«Νιώθοντας υπεύθυνος και θέλοντας να αποφύγω μία κατάσταση στην οποία το πανεπιστήμιο θα στοχοποιηθεί για να υπηρετήσει άλλους σκοπούς, υποβάλλω την παραίτησή μου. Θα συνεχίσω τις μελέτες μου ως ακαδημαϊκός στο τμήμα Ψυχιατρικής», πρόσθεσε.

Απειλές με θάνατο
Ο Χερκέν υπερασπίστηκε την απόφασή του να παραιτηθεί, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του συνέντευξης στο CNNTürk το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, τονίζοντας ότι δέχθηκε απειλές ακόμη και για τη ζωή του.

«Απείλησαν να με σκοτώσουν. Υπηρξαν απειλές και για την οικογένειά μου», τόνισε, αναφερόμενος σε αντιδράσεις μέσω διαδικτύου.
---------------------
Πηγή: Hurriyet
----------------------