Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 12/1/2015 - Απώλεια Μακαριστού Μητροπολίτου Κυρίλλου Χριστάκη

Τα συλλυπητήρια της τοπικής κοινωνίας των Κυθήρων και Αντικυθήρων για την απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτου Κυρίλλου Χριστάκη εξέφρασε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης. 

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κύριλλος υπηρέτησε ως Επίσκοπος των Κυθήρων από το 1998 μέχρι και το 2005 οπότε μετατέθηκε στην Καρδίτσα και στην εκεί Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος.

Λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, η Ιερά Σύνοδος τον απήλλαξε των καθηκόντων του πριν μερικούς μήνες και εξέλεξε τον νυν Μητροπολίτη Τιμόθεο Άνθη.

Η συνεισφορά του μακαριστού Ιεράρχου στα Κύθηρα είναι μεγάλη καθώς ήταν εκείνος που ειρήνευσε και προόδευσε την τοπική Εκκλησία και κοινωνία μετά από μια μακρά περίοδο ανοίκειων και θλιβερών προς την πίστη και την Εκκλησία καταστάσεων.

Στην εξόδιο ακολουθία στην Καρδίτσα παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ με αντιπροσωπεία Ιερέων και κατοίκων των Κυθήρων, ενώ ο κ. Δήμαρχος απέστειλε επικήδειο μήνυμα.

Τέλος ο κ. Δήμαρχος παρέστη σε επιμνημόσυνη δέηση για τον αοίδιμο Μητροπολίτη που τελέστηκε την ώρα της εξοδίου ακολουθίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εσταυρωμένου στη Χώρα Κυθήρων, κατά την οποία αναγνώστηκε ο επικήδειος λόγος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ενώ για την προσωπικότητα του μακαριστού Κυρίλλου μίλησε ο Ιερέας - Ιατρός π. Πέτρος Μαριάτος. 


-----------------------
Πηγή: kythira.gr
-----------------------