Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Κώστας Κατσαφάδος - Δελτίο Τύπου 12.01.2015



Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον υποψήφιο Βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδο εκπαιδευτικοί της Κοινότητας Πειραιά και εκπρόσωποι Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, στο ξενοδοχείο CAVODORO της Καστέλας.

Τον υποψήφιο Βουλευτή προλόγισαν ο διευθυντής Ραλλείου Γυμνασίου και αναπληρωματικός αιρετός ΠΥΣΔΕ Πειραιά Θρασύβουλος Μαραγκόζογλουκαι ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Πειραιά Κώστας Χαρακλιάς. 

«Διόμιση χρόνια τώρα, ο υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος είναι δίπλα μας, αρωγός στις προσπάθειές μας και στα δίκαια αιτήματά μας. Με ερωτήσεις στη Βουλή ανέδειξε σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν. Η πόρτα του γραφείου του ήταν και είναι πάντα ανοιχτή για εμάς. Γι αυτό κι εμείς, αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει τόσον καιρό για τον κλάδο μας, τον καλωσορίζουμε και υποσχόμαστε ότι θα τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις» τόνισαν μεταξύ άλλων στην ομιλία τους. 

Ο κ. Κατσαφάδος κατά την ομιλία του στους Πειραιώτες εκπαιδευτικούς που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, έθιξε καυτά ζητήματα που απασχολούν τους ίδιους αλλά και γενικότερα την Παιδεία, όπως το μισθολογικό, την αξιολόγηση και την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.

«Αν στόχος είναι η διάλυση της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης για να ενισχυθούν ιδιωτικά ΙΕΚ, τότε αυτός ο στόχος δεν είναι δικός μου», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι ο εκπαιδευτικός πρέπει να αξιολογείται για το εκπαιδευτικό έργο του με παιδαγωγικά κριτήρια και όχι ως διοικητικός υπάλληλος του Δημοσίου, ενώ μίλησε και για τη δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους εκπαιδευτικούς.

«Στηρίζω το αίτημα, γιατί δίνει λύση και στα προβλήματα υποστελέχωσης των σχολείων της περιφέρειας.Κάθε Σεπτέμβριο τρέχουμε να καλύψουμε τα κενά. Γιατί είναι δύσκολο για ένα εκπαιδευτικό, με ένα πενιχρό μισθό, να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης και το κόστος ζωής, μακριά από το σπίτι του», τόνισε ο κ. Κατσαφάδος.

Επιπλέον, ο υποψήφιος Βουλευτής κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στα θέματα που έφερε στη Βουλή, όπως η Τράπεζα θεμάτων, το Ναυτικό και Μουσικό Σχολείο και η αύξηση των θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, δεσμευόμενος ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει μικρά και μεγάλα προβλήματα. 

Βροντερό «παρών» έδωσε σύσσωμη η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά. Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας και αιρετός του ΚΥΣΔΕ Πεππές Δημήτριος, ο επίτιμος πρόεδρος της ΔΑΚΕ Πειραιά Καϊράκης Θεόδωρος, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Πειραιά Αναστάσιος Μεντάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΔΑΚΕ Πειραιά Στέφανος Κατσάς καθώς και τα  μέλη του ΔΣ της ΔΑΚΕ Κώστας Δαμίγος και Γιώργος Λιλής.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμη  ο Διευθυντής του πρώτου ΕΠΑΛ Δραπετσώνας ο αιρετός ΕΛΜΕ Πειραιά Ζεϊμπέκης Κώστας, ο δεύτερος αναπληρωματικός ΠΥΣΔΕ Πειραιά και αιρετός ΕΛΜΕ Πειραιάς Χρήστου Γιάννης, καθώς και ο Προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Γιάννης Σακιώτης, ο πρόεδρος Τοπικής Χατζηκυριάκειου Καλλίπολης Βασίλειος Μουταβελίδης, διευθυντές από όλα τα σχολεία του Πειραιά και εκπαιδευτικοί.