Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου - Δήμου Κυθήρων - Δοξολογία Πρώτης του Έτους -Κοπή Πίτας - 1/1/2015

Με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου υποδέχθηκε ο Δήμος και το νησί μας το νέο έτος 2015. Στη Δοξολογία παρέστη ο Δήμαρχος κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, εργαζόμενοι στο Δήμο, εκπρόσωποι Αρχών και Υπηρεσιών και κάτοικοι του νησιού. 

Ο Σεβασμιώτατος δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο νησί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες. Την Δοξολογία τέλεσαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π.Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος και ο Αρχιμ. π. Φρουμέντιος Δημητρίου.




Στη συνέχεια το εκκλησίασμα και οι Αρχές του τόπου κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο, όπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου "Δήμαρχος Αρτέμιος Καλλίγερος" έγινε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Κυθήρων.

Στο σύντομο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης ανέφερε ότι το 2015 πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες όλων - Κράτους και πολιτών - να ξεπεράσουμε την κρίση και ευχήθηκε χρόνια πολλά στους απανταχού Γης Κυθηρίους και Αντικυθηρίους. 

Οι εκδηλώσεις καλύφθηκαν από τα τοπικά ΜΜΕ.

Δείτε ολόκληρο το μήνυμα του κ. Δημάρχου

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ 2015 ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ

Κυθήριες και Κυθήριοι
Αντικυθήριες και Αντικυθήριοι
Αγαπητοί μας απόδημοι όπου Γης

Καλή Χρονιά!
Η αρχή κάθε νέου χρόνου γεμίζει συνήθως τους ανθρώπους με την ελπίδα ότι το νέο έτος θα είναι καλλίτερο από το έτος που έφυγε.

Αυτή η ελπίδα βασίζεται στην εγγενή ανθρώπινη ανάγκη για αισιοδοξία και καλλίτερες μέρες, τόσο στην προσωπική ζωή όσο και στην κοινωνία μας ευρύτερα.

Το 2014 που αφήσαμε πίσω μας ήταν ακόμα μία χρονιά ύφεσης και κρίσης.
Ήταν μία χρονιά κατά την οποία χιλιάδες συνάνθρωποί μας εξακολούθησαν να βιώνουν την ανεργία, τον κοινωνικό στιγματισμό και την έλλειψη βασικών αγαθών για την επιβίωσή τους, καταστάσεις δυστυχώς πρωτόγνωρες για τις μεταπολεμικές γενιές.

Για να αλλάξουμε αυτές τις καταστάσεις οφείλουμε όλοι, Κράτος και Πολίτες, να αντιληφθούμε την ευθύνη ενός εκάστου για το μέλλον του τόπου μας.
Δεν αρκεί συνεχώς να κατηγορούμε τους εκπροσώπους της πολιτικής ζωής, αν και οι ίδιοι οι πολίτες δε νοιώσουμε συνυπεύθυνοι σε κάποιες κατεστημένες νοοτροπίες που πολύ δύσκολα αλλάζουν.

Και ένα από τα βασικά στοιχεία της Δημοκρατίας είναι η συνυπευθυνότητα.
Είναι γνωστό πως όσες φορές επιχειρήθηκε να γίνουν βαθιές και ρηξικέλευθες τομές στην ελληνική κοινωνία, σχεδόν πάντοτε εμφανίζονταν μειοψηφικές συντεχνίες που απέτρεπαν κάθε ελπίδα καινοτομίας και αλλαγής.

Αν θέλουμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, τότε πρέπει να δώσουμε ένα οριστικό τέλος σε κάστες και συντεχνίες προνομίων που τόσα χρόνια – σε αγαστή συνεργασία με ένα 2πολιτικό προσωπικό πολύ κατώτερο των περιστάσεων – μας πήγαν τραγικά πίσω.

Αν οι τομές δεν είναι ραγδαίες, ρηξικέλευθες, ανατρεπτικές, τότε δεν θα είναι τομές.
Αυτό είναι και το κύριο ζητούμενο από την Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όποια και αν είναι αυτή.

Αν δηλαδή θα μπορέσει να συγκρουστεί με τα μεγάλα συντεχνιακά συμφέροντα, αν θα αποδώσει επιτέλους στην τοπική αυτοδιοίκηση τους πόρους και την αυτονομία που από το Σύνταγμα δικαιούται, αν θα ανακουφίσει άμεσα τις ασθενείς ομάδες του πληθυσμού και αν θα μπορέσει να ξαναφέρει την περηφάνια και την ελπίδα στα πρόσωπα όλων των Ελλήνων.

Η πατρίδα μας δικαιούται καλλίτερες μέρες.
Τα νησιά μας – Κύθηρα και Αντικύθηρα – έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην ελπίδα, στην προοπτική και την ευημερία. Οι νέοι μας πρέπει να παραμείνουν στον τόπο και να του δώσουν νέα πνοή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας είναι η ενεργή στήριξη του Δήμου από την Περιφέρεια που έχει την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσει μεγάλες υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Αυτή τη σχέση συνεργασίας με την Περιφέρεια υποστηρίζουμε ενεργά, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων μας αλλά και της πρόβλεψης του Καλλικράτη για  συνεργασία και συναλληλία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης.

Πιστεύουμε στη συνεργασία όλων των φορέων, των συλλόγων, της κοινωνίας των πολιτών, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι οι δυνατότητες του Δήμου είναι πεπερασμένες σε ό,τι αφορά κυρίως τα μεγάλα έργα υποδομής που έχουμε ανάγκη.

Πιστεύω ειλικρινά ότι με τη συνεργασία όλων, αλλά και με την ειλικρινή αντιμετώπιση των ζητημάτων από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα μπορέσει ο Δήμος και το νησί μας να βιώσουν καλλίτερες μέρες.
----------------------
Πηγή: kythira.gr 
----------------------