Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Και στους ανταποκριτές του ΟΓΑ η ρύθμιση των 100 δόσεων. Ξεκίνησε η χειρόγραφη υποβολή αιτήσεων

Εντολή να μπορούν και οι Ανταποκριτές του ΟΓΑ να εξυπηρετούν τους οφειλέτες που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, έδωσε ο Υποδιοικητής του Οργανισμού, κ. Κανέλλος Τούντας. Επιπλέον σε επικοινωνία που είχαμε με τον ίδιο μας ενημέρωσε ότι οι οφειλέτες μπορούν ήδη να ενταχθούν στη ρύθμιση αλλά μέχρι στιγμής μόνο με χειρόγραφα αφού δεν έχει «ανοίξει» ακόμα η απαραίτητη διαδικτυακή εφαρμογή. 

Επιπλέον σε σημερινή επιστολή του προς όλα τα υποκαταστήματα του ΟΓΑ αναφέρει: «Σε συνέχεια του με ημερομηνία 9/1/2015 εγγράφου του Ο.Γ.Α. σχετικά με τη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τον ΟΓΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4305/14, (έως 100 δόσεις), παρακαλείσθε άμεσα και προς εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές καθώς επίσης και για το ενδεχόμενο απώλειας εσόδων του Οργανισμού, να ενημερώσετε τους ανταποκριτές του Νομού ή των Νομών σας να λαμβάνουν χειρόγραφες αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων».

Επιπλέον σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε ο Διοικητής του ΟΓΑ, κ. Ξ. Βεργίνης (ημερομηνία 9/1) στα Τμήματα Ασφάλισης και Παροχών των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων τονίζεται ότι οι οφειλέτες θα μπορούν να προβαίνουν σε «χειρόγραφη» ρύθμιση του νόμου 4305/2013 πληρώνοντας με το ειδικό έντυπο (ΚΜΠ 639), την τρέχουσα εισφορά (Β΄ εξάμηνο 2014) καθώς και την τρέχουσα δόση (1/100 των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους με κατώτερο ποσό δόσης τα 50 ευρώ).

Στη συνέχεια, με την επίδειξη της απόδειξης πληρωμής, θα χορηγείται (από τα τμήματα Ασφάλισης και Παροχών των Περι/κων Υποκ/ματων ή τον Ανταποκριτή ΟΓΑ), το πιστοποιητικό οφειλής.
«Οι οφειλέτες ασφαλισμένοι για τους οποίους έχουν γίνει συμψηφισμοί εισφορών από τη Δ.Ο.Υ., κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4254/2014, μπορούν να λαμβάνουν από τις Υπηρεσίες του ΟΓΑ και μόνο από αυτές, Βεβαιώσεις Ασφαλιστικής Ενημερότητας, εφόσον από το παραστατικό της Δ.Ο.Υ. προκύπτει ότι έχει γίνει παρακράτηση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
 
Για τους οφειλέτες έχει παρακρατηθεί από τη Δ.Ο.Υ. μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, μπορεί να χορηγηθεί Πιστοποιητικό Οφειλής της νέας ρύθμισης του Ν.4305/2014, ανάλογο αυτού της παλιάς του Ν. 4152/2013, εφόσον το παρακρατηθέν ποσό είναι ίσο ή μεγαλύτερο του απαιτούμενου για ένταξη στη ρύθμιση ποσού (τρέχουσα εισφορά Β’ Εξαμήνου 2014 + δόση 1/100 των ληξιπρόθεσμων οφειλών με κατώτερο ποσό δόσης τα 50 ευρώ)», αναφέρει το έγγραφο που υπογράφει ο κ. Βεργίνης.
 
Για όσους οφειλέτες που έχει παρακρατηθεί ποσό μικρότερο του απαιτούμενου για ένταξη στη ρύθμιση, θα μπορούν να καταβάλουν (με το έντυπο ΚΜΠ 639) το υπολειπόμενο, μέχρι τη συμπλήρωση του απαιτούμενου ποσό, προκειμένου να τους χορηγηθεί Πιστοποιητικό Οφειλής.

----------------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
----------------------------------