Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ 18 00 ΩΣ 21 00.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων για την σημερινή διαπραγμάτευση της Μεταφοράς των Μαθητών

Η σημερινή μέρα ήταν έντονη. Βρεθήκαμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής μαζί με εκπροσώπους των μεταφορέων των Κυθήρων. 

Παρούσα η Περιφερειάρχης κα. Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Χατζηπέρος και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Καραμάνος. 

Η διαδικασία ήταν πολύωρη και έντονη. 

Σκουπίδια και πλαστικά «πνίγουν» την Ελλάδα

aporimata2
Μία σύγχρονη καινοτομία: διαχείριση δια του διασκορπισμού
Με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου και τη λήξη της τουριστικής περιόδου, χιλιάδες τόνοι πλαστικών και άλλων απορριμμάτων που συσσωρεύτηκαν στις άκρες των δρόμων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια ξεκινούν το καταστροφικό τους ταξίδι χωρίς... επιστροφή για τις ελληνικές θάλασσες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ,
για τον άδικο θάνατο του Πειραιώτη Κώστα Κατσούλη

Στον αγοραίο καιρό των αγορών, του αμοραλισμού, του life style και των μνημονίων, ένα μεγάλο κομμάτι του αθλητικού χάρτη, κατακλύζεται από μικρά, μεγάλα, συχνά και παράνομα συμφέροντα, από το τζόγο, τη ντόπα, την ψεύτικη μαγκιά, από πολλά αγράμματα και απαίδευτα τίποτα. Τίποτα από ψυχή, τίποτα από πραγματική αγάπη για τον αθλητισμό, τίποτα από αφοσίωση. Όλα για το συμφέρον, όλα για το χρήμα (συχνά και για το ξέπλυμά του), όλα για τη δόξα, για μερικούς ακόμη και για το πολιτικό τους μέλλον.

ΚΕΔΕ: «"Όχι" στους επανελέγχους - "Ναι" στην αξιολόγηση υπό όρους»

ΚΕΔΕ: Όχι στους επανελέγχους - Ναι στην αξιολόγηση υπό όρους
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, συζήτησε για τα φλέγοντα θέματα των επανελέγχων των από μετατροπή συμβάσεων εργασίας και έργου αορίστου χρόνου και της αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού των Δήμων, καταλήγοντας στα ακόλουθα, ανά περίπτωση, ψηφίσματα:

Έρχεται το "ηλεκτρονικό" Δημόσιο - Όλες οι αλλαγές

Έρχεται το ηλεκτρονικό Δημόσιο - Όλες οι αλλαγές
Τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και την επέκταση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης παρουσίασε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο 3ο συνέδριο «e-government conference», που διεξάγεται, σήμερα, στην Αθήνα. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΔ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ





                                                                                          Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη για τον παράνομο καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι


Σύσκεψη για την εξέλιξη της υπόθεσης κατεδάφισης παράνομων κτισμάτων στον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι , όπως και για τα σχέδια μετεγκατάστασής τους πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία των Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλη Αγγελάκα, Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου και του προέδρου των Ρομά Χαλανδρίου Στέλιο Καλαμιώτη . Μετά από μακρά συζήτηση, όλες οι πλευρές κατέληξαν στα εξής:

Εορτασμός Συλλόγου "Η Μυρτιδιώτισσα" και τιμητική βράβευση Γιάννη Βάρδα.

"Λίγες μέρες μετά τον επίσημο εορτασμό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος της περιοχής μας στον Άλιμο που φέρει το όνομά Της, οργάνωσε τον καθιερωμένο ετήσιο εορτασμό του και τα μέλη του ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.

Εξετάσεις Υποψηφίων χειριστών και οδηγών Γεωργικών Μηχανημάτων στα Κύθηρα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΤΗΛ.27360 33476
FAX 2736033404

Έκτακτη Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Όλων των Σχολείων του Νησιού


Ατυχής η διαπραγμάτευση στην περιφέρεια Αττικής μεταξύ της Περιφέρειας και των Μεταφορέων.

Όπως είχε ανακοινωθεί από την Περιφέρεια διενεργήθηκε σήμερα το μεσημέρι διαπραγμάτευση μεταξύ των αυτοκινητιστών και του οικονομικού τμήματος της περιφέρειας Αττικής.

Στην διαπραγμάτευση έλαβαν μέρος η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Καραμάνος οι μεταφορείς {αντιπροσωπεία}, και παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Χατζηπέρος και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης.

Αλήθεια λένε οι δημο(σ)κόποι, κυρ-Παντελή μου?


Σε κατάσταση «κόκκινου πανικού» βρίσκεται η κυβέρνηση των Ολετήρων, για να παραφράσω τον υπότιτλο άρθρου του «Βήματος», που εγκαινιάζει κι αυτό, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, το προεκλογικό Τριώδιο που μόλις ανοίγει, σημειώνοντας:

Το πάρτυ τέλειωσε.........

Ο κ. Ιππόλυτος Πρέκας,με κατηγόρησε δημόσια για έλλειψη τιμιότητας(άραγε απο πού τεκμέρεται αυτό;) επειδή τόλμησα να θέσω ένα ερώτημα σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών στα Κύθηρα....Μου συνέστησε μάλιστα, θυμίζοντάς μου τον Σημίτη, να καταγγείλω ότι ξέρω αρμοδίως!!!!!

Αφησε επίσης υπονοούμενο, απο που τάχα παίρνω πληροφορίες....΄

ΕΛΗΞΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ





ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΩΝ, ΚΥΘΗΡΑ 80100


ΕΛΗΞΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ενισχύσεις για τοπική παραγωγή γάλακτος στα μικρά νησιά

Την απόφαση περί συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του Κοινοτικού καθεστώτος, όσον αφορά την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής γάλακτος που προορίζεται για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, υπέγραψαν Γιώργος Καρασμάνης και Γκίκας Χαρδούβελης.

Ανοιχτή Συζήτηση με τους επαγγελματίες της Αγίας Πελαγίας - Νέα ημερομηνία


Έδωσαν εξιτήριο σε μωρό και εκείνο πέθανε !


Νέος θρήνος για το νησί της Ρόδου, καθώς απεβίωσε μωρό μόλις ενάμιση ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», πριν από αρκετές ημέρες το μωρό παρουσίασε πρόβλημα υγείας και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Κύπριος ιατρός ισχυρίζεται ότι θεραπεύει τον καρκίνο

Ο Κύπριος γιατρός Ηλίας Πετάης που ισχυρίζεται ότι έχει την θεραπεία κατά του καρκίνου συνεχίζει απτόητος να δημοσιεύει ντοκουμέντα που αποδεικνύουν του λόγου του το αληθές! 
 
Λέγεται πως όταν η είδηση άρχισε να κάνει το γύρο του διαδικτύου, δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με τον γιατρό και του έθεσαν ευθέως το ζήτημα των προσδοκιών που δημιουργούνται σε ασθενείς και που δεν πρέπει να απογοητευθούν αν η μέθοδος δεν δουλεύει.

ΤΑ ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ ΕΝΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΘΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Τα ανατομικά ενθέματα προτιμά   πλέον  η πλειοψηφία των  εκατομμυρίων  γυναικών που υποβάλλονται κάθε χρόνο  σε  αυξητική στήθους, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια του 22ο Διεθνούς Συνέδριου Πλαστικής Χειρουργικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε 19-22 Σεπτεμβρίου στο RioDeJaneiroτης   Βραζιλίας, από την International Society of Aesthetic Plastic Surgery.

Τα 13 σημεία των επανελέγχων συμβάσεων στους Δήμους

Τα 13 σημεία των επανελέγχων συμβάσεων στους Δήμους
Με βάση το Π.Δ. 164/2004 - με το οποίο συμμορφώθηκε η Χώρα μας με Κοινοτική Οδηγία - μονιμοποιήθηκαν συνολικά 35.200 συμβασιούχοι, από τους 75.000, που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση. Η πλειοψηφία αυτών πληρούσε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη μονιμοποίηση. Αρκετοί, όμως, συμβασιούχοι, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία αυτή με δόλιο τρόπο, για να διοριστούν μόνιμα στο Δημόσιο, παρότι δεν το δικαιούντο. 

Συναντήσεις Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την επικείμενη κατεδάφιση παράνομων κτισμάτων στον καταυλισμό Ρομά Χαλανδρίου

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014



                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συναντήσεις Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την επικείμενη κατεδάφιση παράνομων κτισμάτων στον καταυλισμό Ρομά Χαλανδρίου



ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ......


Εδώ και 7 χρόνια όλοι οι αναγνώστες και αναγνώστριες Κυθήριοι και μή, γνωρίζουν πολύ καλά ότι εξαρχής δεν φοβήθηκα να επισημάνω και να στηλιτεύσω και δη έντονα τα κακώς κείμενα αλλά και τις αδικίες της τοπικής μας κοινωνίας, είτε αφορούσαν ευθέως την πολιτεία και τους επικεφαλής είτε οποιονδήποτε άλλο.

Μη έχοντας πια την δυνατότητα να βρίσκομαι με φυσική παρουσία στα Κύθηρα, ενημερώνομαι καθημερινά από δεκάδες συμπατριώτες μας και αποκτώ πλήρη και σφαιρική εικόνα για τα τεκταινόμενα στον τόπο συνδυάζοντας τα με συνεχή αναζήτηση για οτιδήποτε αφορά τον τόπο εκτός της περιοχής των νησιών μας, αλλά και ότι αφορά γενικά την κοινωνική και οικονομική καθημερινή ζωή στην χώρα μας.

Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών Κυθήρων.-Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από την ματιά της μαθήτριας Γ΄Γυμνασίου Αγάπης Μπιράκη

Η κατάσταση είναι σοβαρή και με τον τρόπο μας ως μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Κυθήρων κάναμε μιά ουσιαστική κίνηση...προσπαθούμε τόσο καιρό ελπίζοντας να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα...προσωρινά κάνουμε αποχή και κρατώντας επικοινωνία με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχουμε σκοπό να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να έχουμε γρήγορα αποτελεσμα στο πρόβλημα μεταφοράς μας στο Σχολείο μας.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πορεία μαθητών Γυμνασίοτ-Λυκείου Κυθήρων και Ομιλία Δημάρχου προς τους Μαθητές

---------------------------------
Ανδρέας Παπαδόπουλος
---------------------------------

Άραγε Χρειάζονται Όλα ;;;;;

Πατριώτες,σχετικά με το υπαρκτό πρόβλημα της μεταφορας των μαθητων στα Κύθηρα κι επειδή συνηθίζουμε να τα ρίχνουμε όλα στο ανάλγητο κράτος-όχι πως δεν είναι- απαντήστε μου παρακαλώ σ ένα αφελές ερώτημα....

Πόσα μέσα μεταφοράς χρειάζονται σ ένα μικρό νησί,όπως το Τσιρίγο και πόσοι μαθητές μετακινούνται καθημερινά;

Δελτίο Τύπου Αποκεντρωμένης Διοικησης Αττικής - “Θα ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις των δήμων εφόσον παραβιάζουν το Νόμο”



Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μανώλης Αγγελάκας: “Θα ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις των δήμων εφόσον  παραβιάζουν  το Νόμο”



Σχετικά με την υπόθεση των δημάρχων που αρνούνται τον επανέλεγχο των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων για τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Αναμένουμε την άφιξη των φακέλων με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων . Θα τηρήσουμε το νόμο και θα προβούμε στην ακύρωση των αποφάσεων των Δήμων, εφόσον αυτές παραβιάζουν τις διατάξεις των νόμων”.

ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΛΛΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ.




25/9/2014

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κκ. Υπουργούς

- Παιδείας και Θρησκευμάτων

-Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


ΘΕΜΑ : Άμεση ανάγκη να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής του νέου σχολικού κτηρίου για την οριστική εγκατάσταση του Ραλλείου Γυμνασίου και του Ραλλείου Λυκείου.
----------------------------

Η Ράλλειος Σχολή του Πειραιά είναι γνωστή ως ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά σχολεία της χώρας (έτος ίδρυσης 1855). Τα τελευταία 8 χρόνια, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ραλλείου στεγάζονται χωριστά σε 2 πολυκατοικίες κατασκευής 1970 στο κέντρο του Πειραιά με μικρές αίθουσες διδασκαλίας, χωρίς αυλή και χωρίς αθλητικούς χώρους.

Συνέντευξη Βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο ΒΗΜΑ FM 99,5




Πειραιάς, 29 Σεπτεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη Βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων, 

Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο ΒΗΜΑ FM  99,5



Μεταξύ άλλων δήλωσε:

·         Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή

“Ναυάγιο Αντικυθήρων”, μια “Αμφίπολις” από τα βάθη της θάλασσας!

“Ναυάγιο Αντικυθήρων”, μια “Αμφίπολις” από τα βάθη της θάλασσας!
Ενώ στην Αμφίπολη οι ανασκαφικές εργασίες συνεχίζονται αμείωτες και δίνουν τροφή στις αρχαιολογικές «συγκρούσεις» που παρόμοιές τους είχαμε να παρακολουθήσουμε από την εποχή του Μανώλη Ανδρόνικου και των τάφων της Βεργίνας, μια άλλη ανασκαφή, ενάλια, αυτή τη φορά, φαίνεται να έρχεται στην επιφάνεια, δημιουργώντας ελπίδες για μια νέα «έκρηξη» παγκόσμιου ενθουσιασμού και θαυμασμού.

Αποτελέσματα εξετάσεων Οδικών Μεταφορέων ΠΕ Πειραιώς & Νήσων


Από την Δνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Πειραιώς & Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων για την χορήγηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας (ΠΕΕ) Οδικού Μεταφορέα της Γ' Περιόδου 2014, που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 για την κατηγορία των Εμπορευματικών Μεταφορών.

ΑρχείοΜέγεθος ΑρχείουΗμερομηνία Ανάρτησης
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (apotelesmata_peiraia.pdf)Αποτελέσματα εξετάσεων Οδικών Μεταφορέων ΠΕ Πειραιώς & Νήσων 46 Kb        29/09/2014
-----------------------------
Πηγή:  patt.gov.gr
-----------------------------

Χαιρετίσματα, λοιπόν, στην Εξουσία

Ανεξάρτητα από το αυτονόητο αίτημα για μια δικαιότερη κοινωνία, που θα γίνεται κάθε μέρα περισσότερο πιεστικό, ανεξάρτητα κι από τη σημερινή κατάσταση κοινωνικής αναλγησίας, που αργά ή γρήγορα θα πάρει ένα τέλος μαζί με ετούτη την θλιβερή κυβέρνηση των Εθνικών Ολετήρων, η ουσία παραμένει ότι πολλά από τα αγαθά που τροφοδοτούν την εγχώρια ζήτηση, πρέπει να αρχίσουμε να τα παράγουμε και πάλι εγχώρια.

Διαπραγμάτευση Δρομολογίων Μεταφοράς Μαθητών: Τρίτη 30/09/2014 ώρα 13:00

Διαπραγμάτευση Δρομολογίων Μεταφοράς Μαθητών: Τρίτη 30/09/2014 ώρα 13:00
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
τα Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα, που επιθυμούν να υποβάλουν οικονομική προσφορά, για τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα οποία δεν υποβλήθηκε οικονομική προσφορά στους σχετικούς διαγωνισμούς και τις  διαπραγματεύσεις της 24ης-09-2014 & 26ης-09-2014, να προσέλθουν  ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής, την  30η-09-2014 και ώρα 13:00 μ.μ. στο κτίριο που βρίσκεται επί της Λεωφ. Συγγρού 15-17 (6ος όροφος).

Ακολουθεί το σχετικό αρχείο (Πρόσκληση - Δρομολόγια).

ΑρχείοΜέγεθος ΑρχείουΗμερομηνία Ανάρτησης
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (29_09_14_metafora_mathiton.pdf)Πρόσκληση - Δρομολόγια170 Kb        29/09/2014
--------------------------
Πηγή:  patt.gov.gr
--------------------------

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου με εκπροσώπους των Μεταφορέων Κυθήρων

Μετά από έντονη πίεση της Δημοτικής Αρχής για άμεση επίλυση του ζητήματος, η Περιφερειάρχης Αττικής κα. Ρένα Δούρου θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους των μεταφορέων των Κυθήρων την Τρίτη 30/09 και ώρα 13:00 στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής στην Αθήνα.
----------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης-Δήμαρχος
----------------------------------

Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους διαγωνισμούς μεταφοράς μαθητών και τις σχετικές ενέργειες της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         Πειραιάς  26 - 09 - 2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ταχ.Δ/νση: Ακτή Ποσειδώνος 14-16

Ταχ. Κώδ: 18531

Τηλέφ: 213-2073723-24

FAX: 213-2073749






                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους διαγωνισμούς 
μεταφοράς μαθητών και τις σχετικές ενέργειες της νέας διοίκησης 
της Περιφέρειας Αττικής

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 28/9/2014 - Επιστημονική Ημερίδα

Επιστημονική ημερίδα για την ιστορία του θεσμού της Εγχώριας Περιουσίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δημήτριος Στάης» του Κυθ. Συνδέσμου το Σάββατο 27/9. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το ΚΙΠΑ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο που κατά τις ημέρες αυτές διοργανώνει επιμορφωτικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών στο νησί σε ζητήματα περιβάλλοντος, νησιωτικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ανακοίνωση Παράταξης "ΝέαΠορεία-Όραμα και Έργο" για την μεταφορά μαθητών

Μαθητές του Γυμνασίου του Λυκείου και γονείς, σήμερα στις 7,15 συγκεντρώθηκαν στο Λιβάδι από κεί ξεκίνησαν την πορεία μέχρι το σχολείο τους.
Το πρόβλημα συνεχίζεται χωρίς να φαίνεται, ότι οι ιθύνοντες έχουν καταλάβει το μέγεθός του.

Με αφορμή την πρότασή μας η οποία μοναδικό στόχο είχε την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών του νησιού, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης μας επετέθη με πρωτοφανή τρόπο.

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη μεταφορά των μαθητών.



Ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας του Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Κυθήρων, αναλάβαμε να συντάξουμε την παρούσα επιστολή με την οποία θίγουμε το μείζον ζήτημα που αφορά στην αδυναμία μετακίνησης των μαθητών στο σχολείο και κατά συνέπεια την απώλεια μαθημάτων σχεδόν ενός μήνα.

Η πατριωτική δεξιά, η συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ και ο άλλος δρόμος του Αντώνη!

Την ώρα που ο κ. Σαμαράς επεξεργάζεται προτάσεις να το γυρίσει η κυβέρνηση στο τσάμικο ή αλλιώς να προβάλει τις πατριωτικές της ρίζες, κάποιοι άλλοι εξετάζουν τα σενάρια που θα οδηγούσαν σε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας. Με άλλα λόγια στην πολιτική μας σκηνή προβλέπονται εχθροπραξίες στο επόμενο διάστημα με άγνωστες τις επιπτώσεις στην Οικονομία της χώρας. Να μην το ξεχάσουμε! Κι έξω να πέσουμε δεν πρέπει να ανησυχούμε. Την λύση την έχει ο κ. Δραγασάκης: Απόσυρση χρέους!

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει ότι ο κ. Σαμαράς κατάφερε το καλοκαίρι του 2012 το ακατόρθωτο: Να αποτρέψει την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Την ίδια ώρα, όμως, θα σημειώσει με απορία ότι το στενό περιβάλλον των συνεργατών του τον εξέθεσε ουκ ολίγες φορές. Όπως τώρα, που κάποιοι "ανακαλύπτουν" τον δρόμο του ... πατριωτισμού. Δηλαδή, κύριε Χρύσανθε, όλοι οι άλλοι Έλληνες που δεν συμφωνούν με τους αλγόριθμους σας τι είναι; Προδότες;

Ξεκινά το "πλήρωσε ΦΠΑ μόνο όταν τον εισπράξεις"

Σε ισχύ τίθεται από την ερχόμενη Τετάρτη 1η Οκτωβρίου το νέο σύστημα απόδοσης του ΦΠΑ μόνο εφόσον αυτός έχει εισπραχθεί από τις επιχειρήσεις. Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί σε προαιρετική βάση για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν ακαθάριστα έσοδα έως μισό εκατομμύριο ευρώ.

«Τρύπια» όλη η Ελλάδα από 200.000 γεωτρήσεις και πηγάδια - Ερχονται πρόστιμα σε όσους δεν έχουν άδεια

Διάτρητη από 200.000 πηγάδια και γεωτρήσεις είναι η ελληνική γη, με αποτέλεσμα να προκαλείται σοβαρή απειλή για χιλιάδες στρέμματα γης εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διαχείρισης των υδάτινων πόρων. 

Το πρόβλημα σε πολλές περιοχές της χώρας είναι μεγάλο και υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει ριζικά ο εδαφολογικός χάρτης. Βασική αιτία είναι το γεγονός ότι οι «τρύπες» που έχουν ανοίξει σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές και χωρίς άδεια, προκαλούν καθίζηση του υπεδάφους, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πλημμυρών.

Παράλληλα, η χωρίς κανέναν έλεγχο εκμετάλλευση του νερού μπορεί να οδηγήσει σε λειψυδρία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αγροτικές καλλιέργειες. Σε μια προσπάθεια να βάλει «φρένο» στην κατάσταση αυτή το υπουργείο Περιβάλλοντος απειλεί με πολύ βαριά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα, που φτάνουν έως και 5.000 ευρώ, βρίσκονται χιλιάδες ιδιοκτήτες και χρήστες πηγαδιών και γεωτρήσεων που «ξέχασαν» να καταθέσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ). Στην καταληκτική προθεσμία, που εκπνέει μετά από σειρά παρατάσεων την ερχόμενη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, καλούνται όσοι ιδιοκτήτες και χρήστες αδειοδοτήθηκαν για πρώτη φορά πριν από τις 20 Δεκεμβρίου 2005, καθώς και όσοι δεν έχουν λάβει ποτέ σχετική άδεια να προσφύγουν στους κατά τόπους δήμους με τα σχετικά έγγραφα δήλωσης.

Παρά τις προσπάθειες, το πρόβλημα καταγραφής των σημείων υδροληψίας παραμένει μετέωρο για πολλά χρόνια, ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Περιβάλλοντος εκτιμάται πως συνολικά υπάρχουν στη χώρα μας 200.000 σημεία, εκ των οποίων το 20% (δηλαδή 40.000), υπολογίζεται ότι είναι παράνομα. Μάλιστα, αυτή τη φορά η διαδικασία έχει απλουστευθεί, ζητώντας μόλις γεωγραφικά στοιχεία των σημείων υδροληψίας και μια υπεύθυνη δήλωση, προκειμένου να διευκολυνθούν κυρίως οι αγρότες, που είναι και ο κύριος στόχος της προσπάθειας.

Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε περιοχές στις οποίες διαπιστώνεται πυκνότητα γεωτρήσεων και πηγαδιών σε σχέση με την έκτασή τους.

Στην περίπτωση αυτή συγκαταλέγεται η περίπτωση της Αργολίδα, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις θα φτάσουν αριθμητικά στις 17.000, και ο Θεσσαλικός Κάμπος, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων νομών (Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας), που αναμένεται να κυμανθούν από 35.000 έως 38.000. Στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το πρόβλημα αναδύθηκε μετά το 1990 και τη μεγάλη λειψυδρία, καθώς έκτοτε άρχισαν να «φυτρώνουν» γεωτρήσεις και πηγάδια, τα οποία έχουν πολύ μικρές διαστάσεις και ενδεχομένως μπορούν να διαφύγουν της καταγραφής.

Τι προβλέπεται
Η ΚΥΑ προβλέπει την υποχρέωση καταγραφής όλων των υφιστάμενων σημείων υδροληψίας στο ηλεκτρονικό μητρώο με τη μορφή συστήματος βάσης γεωχωρικών δεδομένων, που περιλαμβάνει γενικό ευρετήριο σημείων υδροληψίας, δηλαδή τις γεωγραφικές συντεταγμένες, όπως αποτυπώνεται στον ψηφιακό χάρτη της χώρας.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι πολίτες δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν καμία περίπλοκη διαδικασία, καθώς μετά τη δήλωση οι εγγραφές γίνονται αυτεπαγγέλτως από τις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Ταυτόχρονα, για όσους δεν δηλώσουν εμπρόθεσμα τις ιδιοκτησίες-χρήσεις προβλέπεται πρόστιμο από 1.000 έως 5.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της απολήψιμης ποσότητας ύδατος, τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Μετά την αίτηση εγγραφής στο ΕΜΣΥ, που λήγει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, απαιτείται η χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος, η προθεσμία της οποίας έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου.

Αδειες και πρόστιμα
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι αιτήσεις για άδεια θα κατατίθενται στους δήμους και θα εκδίδονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ολοι όσοι λαμβάνουν άδεια θα πρέπει να τοποθετήσουν στη γεώτρηση μετρητή ή υδρόμετρο. Οι παράνομες γεωτρήσεις πάντως θα αντιμετωπίζονται κατά τη δήλωσή τους ως νέες υδροληψίες, έπειτα από την καταβολή προστίμου. Το σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης αφορά τον ορισμό των κατηγοριών αδειών χρήσης και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδάτων, προβλέποντας:

Να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα για παράνομη χρήση νερού ή απόληψη μεγαλύτερης ποσότητας από αυτή που ορίζει η άδεια κυμαίνονται από 500 ευρώ έως 3.000 ευρώ.

ΑΠΟΦΑΣΗ
Τώρα και δήλωση στο Ε9
Σύμφωνα με πληροφορίες στο επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί μια νέα ΚΥΑ από το υπουργείο Περιβάλλοντος η οποία, μεταξύ άλλων, θα ρυθμίζει και το ιδιοκτησιακό ζήτημα, προκειμένου οι κάτοχοι γεωτρήσεων να προχωρήσουν στο σχετικό πλαίσιο αδειοδοτήσεων και νομιμοποίησης. Μέχρι στιγμής, ο νόμος απαιτεί συμβόλαια με πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας.

Αλλαγές
Αυτό με τη νέα ΚΥΑ πρόκειται να αλλάξει, αφού ως γνωστόν υπάρχουν πολλοί κάτοχοι γεωτρήσεων σε αρκετές περιοχές της χώρας με «χρησικτησίες» ή κληρονομιές και οι κάτοχοί τους δεν έχουν συμβόλαια.

Με τα νέα δεδομένα, όλοι αυτοί οι κάτοχοι γεωτρήσεων θα μπορούν -εφόσον οι καλλιέργείες τους και οι εκτάσεις του δηλώνονται στο Ε9 ή στον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) ή στα επενδυτικά προγράμματα του ΥπΑΑΤ- να πιστοποιούν την ιδιοκτησία χωρίς συμβόλαιο και να προχωρεί άμεσα η έκδοση της άδειας χρήσης νερού για τις γεωτρήσεις τους.
  • 200.000 γεωτρήσεις σε όλη τη χώρα
  • 20% είναι παράνομες, δηλαδή 40.000
  • 50% -60% του νερού που χρησιμοποιείται στη γεωργία προέρχεται από γεωτρήσεις
  • 5.000 ευρώ θα φτάνουν τα πρόστιμα για όσους «ξεχάσουν» να δηλώσουν την ιδιοκτησία τους
  • 17.000 είναι οι γεωτρήσεις που βρίσκονται μόνο στον Αργολικό Κάμπο
  • 35-38 χιλιάδες είναι οι «τρύπες» στους τέσσερις νομούς του Θεσσαλικού Κάμπου
  • 500 έως 3.000 ευρώ τα πρόστιμα για παράνομη χρήση νερού ή απόληψη μεγαλύτερης ποσότητας από αυτή που ορίζει η άδεια
------------------------------------
Πηγή: Ημερησία
------------------------------------

Σε καταλήψεις δημαρχείων προχωρά αύριο η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Σε καταλήψεις δημαρχείων προχωρά αύριο η ΠΟΕ - ΟΤΑ
Καταλήψεις δημαρχείων προγραμματίζει αύριο η ΠΟΕ - ΟΤΑ, που διαμαρτύρεται έντονα για την αξιολόγηση και για τους ελέγχους μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Διαμαρτυρία και Πορεία των μαθητών Λυκείου-Γυμνασίου Κυθήρων για την στέρηση από την πολιτεία της μεταφοράς τους στο σχολείο

Οι μαθητές και οι γονείς τους συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωϊ στο Λειβάδι και ξεκίνησαν πορεία μέχρι το σχολείο τους στη Χώρα, ως διαμαρτυρία στην έλλειψη μεταφορικών μέσων κ στην αδυναμία προσέλευσης στα σχολεία.

Καταρροϊκός πυρετός: Σε δύσκολη κατάσταση οι κτηνοτρόφοι ενώ αναμένεται επιδότηση από την ΕΕ για εμβολιασμό των ζώων το 2015

Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της χώρας που τα κοπάδια τους έχουν πληγεί από τον καταρροϊκό πυρετό. Όπως επισημαίνουν κτηνίατροι στον ΑγροΤύπο, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας (ζέστη και υγρασία) βοηθούν στην εξάπλωση του ξενιστή. 

Νεκρός νοσηλευτής μετά από καβγά σε ψυχιατρικό ξενώνα στην Παλλήνη

Μυστήριο: Νεκρός νοσηλευτής μετά από καβγά σε ψυχιατρικό ξενώνα στην Παλλήνη
Ο καβγάς δύο τροφίμων σε ψυχιατρικό ξενώνα στην Παλλήνη, κατέλλειξε σε τραγωδία αφού από το περιστατικό έχασε τη ζωή του ένας 49χρονος νοσηλευτής
 
Εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου νοσηλευτή μετά από επεισόδιο μεταξύ τροφίμων στον Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη, ο οποίος ανήκει στην ευθύνη του ΓΝΑ Σισμανόγλειο έδωσε ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης.