Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Εικόνες ντροπής: Τα ΜΑΤ δέρνουν ΑΜΕΑ έξω από το Υπουργείο Oικονομικών

Ενταση προκλήθηκε μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και ατόμων με αναπηρία, όταν οι τελευταίοι στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το υπουργείο Οικονομικών (έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας) εμποδίστηκαν από αστυνομικούς.


Οι εικόνες με άνδρες των ΜΑΤ να κρατούν με το πόδι τους τα αναπηρικά αμαξίδια των ΑμεΑ προκαλεί μόνο αισθήματα ντροπής. Οι διαδηλωτές, ωστόσο, κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό και να φθάσουν έξω από την πόρτα του ΥΠΟΙΚ, όπου εκ νέου προκλήθηκε ένταση, όταν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου έσπευσαν να κατεβάσουν το προστατευτικό ρολό και ένας από τους διαδηλωτές προσπάθησε να το εμποδίσει κρατώντας το με το χέρι του.

---------------------------
Πηγή: iefimerida.gr
--------------------------- 

Σχόλιο από Κορίνα Θεοδωρακάκη :
"Είχα φύγει λίγα λεπτά πριν και δεν το έζησα, αλλά αισθάνομαι ντροπή που ζω σ' αυτή τη χώρα σ' αυτή τη δικτατορία, που παραθέτει ΜΑΤ απέναντι σε ΑμεΑ και μάλιστα με αμαξίδιο. 
Δηλαδή δεν φτάνει να κλείσει την πόρτα του υπουργείου Οικονομικών και να τους εμποδίσει να μπουν στο έτσι κι αλλιώς μη προσβάσιμο υπουργείο; 
Τουλάχιστον ο υπουργός εργασίας, απλώς κατέβασε τα ρολά της πόρτας, έβαλε βέβαια και ΜΑΤατζίδες απέξω, είπε ότι λείπει για δουλειές με την Τρόικα και τέλειωσε η διαμαρτυρία ειρηνικά. 
Μόνο σε δικτατορίες και μάλιστα φοβικών δικτατόρων και σε καταρρέοντα καθεστώτα γίνονται αυτά. 
Εμείς στα αμαξίδια κλωτσιές δεν μπορούμε να δώσουμε. Μια ψήφο όμως μπορούμε να την δώσουμε αλλού, ώστε οι πολλοί να κλωτσήσουμε εκτός εξουσίας, αυτούς που τώρα δικτατορεύουν πάνω μας.