Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους ένας πέθαινε από αηδία……

Φρίττεις, έτσι κι αλλιώς, όποτε τον ακούς να μιλάει, αυτόν τον παράφρονα που μας έστειλε ο Θεός για να παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας μας, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.
Πόσο μάλλον όταν ακούς αυτά τα κατάπτυστα!
 
Η Χρυσή Αυγή έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό στο οποίο το ψευδοκουτσαβάκι που παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας μας ακούγεται να λέει στον συνομιλητή του: «πες στον ψηλό τον Παναθηναικάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμήσει».
 
Μάλιστα, καλή μου κυρία, αγαπητέ μου κύριε, αν ανακράξουμε όλοι μαζί: Ζήτω η Νέα Νοικοκυροκρατία! Και μετά ας ανακράξουμε ξανά: ο tempora, o mores…
 
Ο συνομιλητής του “πρωθυπουργού”, δικαστικός λειτουργός αυτός, το μόνο που παραδέχεται είναι τα οπαδικά του αισθήματα, που είναι όντως παναθηναϊκά και τίποτ’ άλλο.
 
Το πρώτο που πρέπει να απαντηθεί, ασφαλώς, είναι αν αυτή η υποκλαπείσα συνομιλία είναι γνήσια. Πάντως είναι αρκούντως αληθοφανής, όσο κι αν η αξιοπιστία της πηγής είναι αμφιλεγόμενη.
 
Εφόσον όμως είναι γνήσια αυτή η ηχογράφηση, το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να μας προβληματίσει, είναι η φαιδρότητα του κράτους μας και των υπηρεσιών ασφαλείας του, που όχι μόνο δεν μπορούν να εμποδίσουν να ηχογραφούνται παράνομα οι συνομιλίες ενός πρωθυπουργού (ο Θεός να τον κάνει) αλλά επιπλέον επιτρέπει να διαρρέουν οι ταινίες μέσω πολιτικών συνδαιτυμόνων, σε ένα βρώμικο παιχνίδι που θυμίζει σενάριο κατασκοπευτικής ταινίας, τρίτης κατηγορίας.
 
Κατά τα λοιπά, ουδόλως αμφιβάλλει κανείς για τον εναγκαλισμό των εξουσιών, ούτε εχθές αμφέβαλλε, όταν ο «πρωθυπουργός» ψευδόμενος, κατά που το έχει συνήθειο, ισχυριζόταν ότι δεν μπορεί να παρέμβει στη δικαιοσύνη, υπέρ του Ρωμανού.
 
Ούτε εχθές, ούτε προχθές, ούτε ποτέ -και αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να 
απαιτήσουμε να αλλάξει, στη δικαιότερη κοινωνία που οραματιζόμαστε για αύριο: η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, όπως επιτάσσει ο συνταγματικός μας χάρτης είναι το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε.
 
Ουδεμία, ωστόσο, αμφιβολία έχομε για την γνησιότητα αυτής της συνομιλίας στην ουσία της, είτε αυτή έγινε είτε δεν έγινε. Είτε ειπώθηκαν έτσι τα πράγματα, είτε ειπώθηκαν αλλιώς…
 
 
-----------------------------------------------------------------------
Πηγή: raskolnick.tumblr.com-Alexandros Raskolnick
-----------------------------------------------------------------------