Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη εόρτασαν τα Κύθηρα την ημέρα των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. 

Το εσπέρας τελέστηκε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Χριστού Χώρας Κυθήρων. 

Την κυριώνυμο της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε με τον Ιερό Κλήρο της Νήσου και επισκέπτες Ιερείς στον Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσης Φρατσίων, όπου προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Ιωάννου Παπανδρόπουλου, που θα στελεχώσει την τοπική Εκκλησία και τον οποίον ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε Διάκονο την περασμένη Κυριακή 30/11 στον Ι. Ν. Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Νέου Φαλήρου. 

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικούς λόγους νουθεσίας προς το νέο Ιερέα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις Χρυσοστομικές προς Ιερείς προτροπές. 

Στη Θ. Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των Αρχών και Φορέων του τόπου, αντιπροσωπείες από τα Σχολεία και τη μαθητιώσα νεολαία καθώς και πλήθος ευσεβούς λαού που ευχήθηκαν τόσο στον Σεβασμιώτατο όσο και στο νέο Ιερέα του νησιού. 









































--------------------------------------------------
Φωτογραφίες - Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου
--------------------------------------------------