Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Το τσίρκο

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας σχετικά με την παγκόσμια δημοσιότητα που απέκτησε η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ας υποθέσουμε ότι καθένας από μας είναι κάτοικος μιας οποιασδήποτε άλλης χώρας, ότι είναι λ.χ. κάτοικος της Αλάσκας, της Αμερικής, της Ασίας, κάτοικος μιας βραχονησίδας των ωκεανών, κάτοικος μιας ημιάγριας φυλής της ζούγκλας του Αμαζονίου που έχουν δορυφορικό κανάλι με στερεωμένο το πιατάκι της κεραίας επάνω στην κορφή ενός πανύψηλου τροπικού δέντρου. Φανταστείτε λοιπόν όλα τα παγκόσμια κανάλια να δείχνουν τον συνωστισμό των τηλεοπτικών συνεργείων έξω από το περιστύλιο ενός αρχαιοπρεπούς μεγάλου κτιρίου μιας άγνωστης χώρας.

Οι άνθρωποι θα πάρουν τρόμο βλέποντας όλον αυτό τον χαμό και θα υποθέσουν ότι κάτι το αδιανόητο συμβαίνει σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο, τόσο λοιπόν συγκλονιστικό ώστε να προτάσσεται ως ενδιαφέρουσα είδηση πρώτη και ακολούθως να έπονται ειδήσεις για τη σφαγή εκατοντάδων μαθητών από τα θρησκευόμενα ισλαμικά τέρατα στο Πακιστάν. Θα συγκεντρωθούν έντρομες όλες οι φυλές της ζούγκλας και όλοι οι γραβατωμένοι των πολιτισμένων χωρών τριγύρω στους τηλεοπτικούς δέκτες για να μάθουν αν έπεσε πυρηνική βόμβα και αφάνισε αυτόν τον λαό που κάτι τους θυμίζει από την Ιστορία, αν έρχεται κανένας γιγάντιος αστεροειδής που κατευθύνεται προς την πρωτεύουσα αυτής της χώρας.

Σε λίγο όμως θα πληροφορηθούν από τους σχολιαστές ότι συμβαίνει κάτι? πολύ χειρότερο! Στη δύσμοιρη χώρα υπάρχει η αβεβαιότητα αν η Γιαταγάνα, ο Καπερνάρος, η Ραχήλ, ο Καμμένος, ο Μπούκουρας και ο Μελάς ψηφίσουν Σταύρο Δήμα ή παρών!!! Θα περιμένει η ανθρωπότητα με κομμένη την ανάσα και άγρυπνη δύο ακόμα ψηφοφορίες ωσότου κατασταλάξουν οι ανωτέρω κυρίες και κύριοι και μερικοί άλλοι μέσα σε αυτούς, Κουντουρά, Τζάκρη, Χαϊκάλης κ.ά. και μετά θα πάει να ηρεμήσει. Ολα αυτά έχουν και τη θετική τους πλευρά, αποπνέουν μια αισιοδοξία ότι αυτός ο περιούσιος λαός είναι αθάνατος. Κι αν πήγε στον γκρεμό, κι αν πτώχευσε, θα βρει τρόπο να επιβιώσει χωρίς δανεικά που θα μας τα κόψουν. Θα κόβουμε εισιτήρια σε ξένους περιηγητές να έρχονται να βλέπουν, όχι τον Παρθενώνα, αλλά το μεγαλύτερο τσίρκο της υφηλίου και εν καιρώ ολόκληρου του γαλαξία!
---------------------------------------------------
Πηγή: Έθνος- Βασίλης Γκουρογιάννης
----------------------------------------------------