Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Διακοπή μείωσης της ΔΕΗ στην οικογένεια του Φ. Ανδρικόπουλου!

Διακοπή μείωσης της ΔΕΗ στην οικογένεια του Φ. Ανδρικόπουλου!

Με αφορμή την επιστολή της αδελφής του άτυχου 19χρονου οπλίτη, Φώτη Ανδρικόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης σε πεδίο βολής στο Βόλο, τον περασμένο Οκτώβριο, για άλλη μία φορά το Κράτος "έδειξε" το ανάλγητο "πρόσωπο" του και μάλιστα εις "διπλούν"! 


Συγκεκριμένα, εν αρχή, όλα ξεκίνησαν με την επιστολή της αδελφής του 19χρονου οπλίτη, στην οποία αναφέρεται, ότι η αποζημίωση των 13.000 ευρώ, που δικαιούντο η οικογένεια - έξοδα κηδείας - λόγω του θανάτου του Φώτη, φορολογήθηκε, με αποτέλεσμα να παρακρατηθούν 3.000 Ευρώ από το δικαιούμενο ποσό των 13.000 Ευρώ! 


Η αναλγησία, όμως, δε σταματά εδώ, και όπως καταγγέλλεται στην ίδια επιστολή, η ΔΕΗ έβγαλε από το ειδικό «πολυτεκνικό τιμολόγιο» την οικογένεια, επειδή πλέον - λόγω του θανάτου του Φώτη - δεν ανήκει στην κατηγορία των πολυτέκνων οικογενειών, αφού η οικογένεια δεν "διαθέτει", πια, τέσσερα, αλλά τρία παιδιά!

Η συγκλονιστική μαρτυρία της μάνας
«Μου τηλεφώνησαν, ημέρα Σάββατο, και ενώ βρισκόμουν πάνω από τον τάφο του παιδιού μου, από τη ΔΕΗ, για να μου ανακοινώσουν, πως δεν δικαιούμαστε πια τη μείωση, επειδή, πλέον, δεν είμαστε πολύτεκνη οικογένεια...».
Αυτή τη συγκλονιστική μαρτυρία έκανε η μητέρα του Φώτη, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στον ant1.

Η επιστολή της αδελφής του Φώτη Ανδρικόπουλου
«Eίμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στο Βόλο από την Πάτρα. 
Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα. 
Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός τα 13.000 τα 3.000 τα πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό. 
ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ. Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ όταν μας αποκάλεσαν το παιδί μας και το κράτος κοιτάει από που να μαζέψει χρήματα. ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!!. Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…». 

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ 
«Η ΔΕΗ οφείλει πάντα να εφαρμόζει τις αποφάσεις της Πολιτείας. Θα γίνει άμεσα προσπάθεια να στηρίξουμε την οικογένεια, στο πλαίσιο που επιτρέπει ο νόμος και οι διαδικασίες για τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών».

Παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια
«Στο πλαίσιο των δικών μου αρμοδιοτήτων θα ζητήσω να μην υπάρχει φορολόγηση τέτοιου είδους αποζημιώσεων σε όσους χάνουν τη ζωή τους, ενώ υπηρετούν την Πατρίδα», τόνισε ο Υπουργός Ε.Α., Νίκος Δένδιας, παρεμβαίνοντας, σήμερα το πρωί, στον ant1.

Παρέμβαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλ. Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη
«Έδωσα εντολή να επανενταχθεί, άμεσα, η οικογένεια στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ» τόνισε, σε τηλεφωνική του παρέμβαση, επίσης, στον ant1, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης.
-----------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-----------------------------