Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Επιχορήγηση ΟΤΑ για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους (απόφαση ΥΠΕΣ)

Την επιχορήγηση συνολικού ποσού  3.748.614,00€ στους Δήμους της Χώρας ενέκρινε ο Υπουργός Εσωτερικών αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους.

Η εν λόγω επιχορήγηση θα αποδοθεί τμηματικά, ανάλογα με τις δυνατότητες απορρόφησης του κάθε φορέα και σύμφωνα με τις σχετικές μεταφορές πιστώσεων από το ΓΛΚ, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπό τον τίτλο «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠ.ΕΣ.- Κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων».
Για την εξόφληση των παραπάνω οφειλών, απαιτείται η δημιουργία λογαριασμού σε κάθε δήμο με τίτλο «Υπουργείο Εσωτερικών – Εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων Δήμου…» στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να διευκολύνεται η παρακολούθηση της διαδικασίας πληρωμών και η διενέργεια σχετικών ελέγχων που απορρέουν από συμβατική υποχρέωση του Υπουργείου μας έναντι του Υπουργείου Οικονομικών.

Για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους προς τρίτους, οι επιχορηγούμενοι φορείς θα πρέπει να υποβάλλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών εντολές εξόφλησης με τα στοιχεία των πληρωμών που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Οι εν λόγω εντολές κατόπιν ελέγχου, θα αποστέλλονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να εκτελεστούν απευθείας στους λογαριασμούς των τελικών δικαιούχων.
--------------------------------
Πηγή: aftodioikisi.gr
--------------------------------