Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Η Σαβαΐδου ψάχνει τους οφειλέτες του Δημοσίου μέσω των… δημάρχων

Έχεις οφειλές στο Δημόσιο; Τότε ίσως αύριο το πρωί χτυπήσει το τηλέφωνό σου και στην άλλη γραμμή είναι ο δήμαρχος της περιοχής σου. Ο ίδιος προφανώς δεν θα ήθελε να ανακατευτεί μιας και είσαι εν δυνάμει ψηφοφόρος του. Ωστόσο τον υποχρεώνουν οι οδηγίες της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνης Σαβαΐδου, σύμφωνα με τις οποίες  «εάν ο υπόχρεος είναι, κατά το χρόνο της επίδοσης, άγνωστης διαμονής, τότε αυτή γίνεται, στον δήμαρχο ή τον πρόεδρο της κοινότητας της τελευταίας γνωστής κατοικίας ή διαμονής του»!

Η στήλη δημοσιεύει αναλυτικά τις τρελές οδηγίες της ΓΓΔΕ για τους οφειλέτες του Δημοσίου για να πάρουν οι αναγνώστες μια γεύση για το τις σκέφτονται να μας κάνουν στο υπουργείο Οικονομικών:  

«Στην περίπτωση που οι υπόχρεοι απουσιάζουν από την οικία τους το έγγραφο παραδίδεται στο σύζυγο, ή σε οποιονδήποτε από του συγγενείς, ή σε μέλος του προσωπικού!

Επίσης, εάν ο υπόχρεος επιτηδευματίας απουσιάζει από το κατάστημα, το γραφείο ή το εργαστήριο όπου εργάζονται, το έγγραφο παραδίδεται σε συνεταίρο ή συνεργάτη ή υπάλληλο, που εργάζεται στον ίδιο χώρο.

Έαν τα παραπάνω πρόσωπα δεν βρίσκονται στην κατοικία ή στο χώρο της εργασίας τους ή αρνούνται την παραλαβή του ή την υπογραφή της έκθεσης ή δεν μπορούν να υπογράψουν την έκθεση η επίδοση γίνεται με θυροκόλληση.

Εάν ο υπόχρεος είναι, κατά το χρόνο της επίδοσης, άγνωστης διαμονής, τότε αυτή γίνεται, στον δήμαρχο ή τον πρόεδρο της κοινότητας της τελευταίας γνωστής κατοικίας ή διαμονής του….

Πράξη που αποστέλλεται με συστημένη επιστολή θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δεκαπέντε ημερών από την ημέρα αποστολής. Στις περιπτώσεις της ηλεκτρονικής κοινοποίησης στο λογαριασμό φυσικού, νομικού πρόσωπο η πράξη θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών από την ηλεκτρονική ειδοποίηση του.»
---------------------------------
Πηγή: aftodioikisi.gr
---------------------------------