Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΙΑ, ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΔΕΝΔΡΟ








 ΕΛΙΑ, ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΔΕΝΔΡΟ

Άρχισαν να συρρέουν οι συμμετοχές για τη μεγάλη φωτογραφική έκθεση «Ελιά, το ευλογημένο δένδρο», τόσο από Κυθήριους όσο και από τους πολλούς ξένους που έχουν αγαπήσει το νησί. 

Παράλληλα, συνεχίζει και η έρευνα για ιστορικές φωτογραφίες που να εικονογραφούν τους στενούς δεσμούς των Κυθηρίων με την καλλιέργεια της ελιάς και την ελαιουργία. Μια τέτοια σπάνια φωτογραφία είναι και η εικονιζόμενη από τη δεκαετία 1950, έργο του ταλαντούχου παλαίμαχου φωτογράφου Μανώλη Φατσέα.

Υπενθυμίζεται πως οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα συμπεριληφθούν σε έκθεση που θα σημάνει και την έναρξη του Πολιτισμικού Προγράμματος Κυθήρων και Αντικυθήρων 2015. Μία από τις φωτογραφίες θα αποσπάσει το βραβείο του Δήμου Κυθήρων, ενώ θα απονεμηθούν και τρεις έπαινοι. Παράλληλα, η Πολιτιστική Εταιρεία θεσπίζει ξεχωριστό βραβείο και τρεις επαίνους για τις καλύτερες μαθητικές συμμετοχές.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν έως 20 ψηφιακά αρχεία χαμηλής ή μέτριας ανάλυσης για σκοπούς επιλογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση politistiki@arkiotis.com μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2015.  Οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα τυπωθούν, από αρχεία υψηλής ανάλυσης, με φροντίδα της Πολιτιστικής Εταιρείας. Για διευκρινίσεις και περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην ίδια ως άνω διεύθυνση.

2 Δεκεμβρίου 2014