Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ημερίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την εφαρμογή του Νόμου 4280 περί Δασικής Νομοθεσίας

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την εφαρμογή του Νόμου 4280 περί Δασικής Νομοθεσίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα που διοργάνωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στην αίθουσα του ΕΘΙΑΓΕ , με θέμα “Η εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4280 περί Δασικής Νομοθεσίας”.
 
Στην ημερίδα συμμετείχαν 150 δασάρχες, δασολόγοι , δασοπόνοι και υπάλληλοι των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και παρουσιάστηκαν οι βασικές διατάξεις του νέου Νόμου που τροποποιούν κείμενες διατάξεις  και επιλύουν χρόνια προβλήματα εφαρμογής της Δασικής Νομοθεσίας. Στη συζήτηση που ακολούθησε απαντήθηκαν ερωτήματα που έθεσαν τα δασαρχεία με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
         
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπήρξε για εναρμόνιση της δασικής νομοθεσίας με τη σημερινή πραγματικότητα, η οποία οδήγησε στην ψήφιση του Νόμου 4280/2014: “Τη διοργάνωση της σημερινής ημερίδας, που έχει καθαρά επιστημονικό και τεχνικό χαρακτήρα, επέβαλλε η ανάγκη να αναλυθούν βασικές διατάξεις και άρθρα του Νόμου 4280/2014  σε αυτούς που εκ του Συντάγματος είναι εντεταλμένοι να υπηρετούν το Δημόσιο Χαρακτήρα των Δασών και των Δασικών εκτάσεων”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελάκας. Ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αναφέρθηκε επίσης στο πόρισμα για την Αναδιάρθρωση των Δασικών Υπηρεσιών, στο οποίο μετρήθηκε το επιτελεσθέν έργο της Δασικής Υπηρεσίας για το 2013 και καταγράφηκε η ανάγκη για προσλήψεις  δασολόγων και  δασοπόνων ώστε να στελεχωθούν τα Δασαρχεία και οι Διευθύνσεις Δασών.

Στις διατάξεις του Νόμου 4280/2014 αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Α.Δ. Αττικής Αναστάσιος Καζάσης, ο οποίος συντόνισε και την συζήτηση που ακολούθησε ώστε να απαντηθούν ερωτήματα για την αποτελεσματική εφαρμογή του Νόμου σε συνδυασμό με τις αποφάσεις του ΣΤΕ.  Ενημερωτικού χαρακτήρα ήταν και οι εισηγήσεις του Διευθυντή Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υ.Π.Ε.Κ.Α. Δ. Βακάλη, του Διευθυντή Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Παύλου Χριστακόπουλου, του προϊσταμένου Δασαρχείου Πεντέλης Αθανασίου Ρέππα και του προϊσταμένου του τμήματος Προγραμματισμού και Μελετών της Διεύθυνσης Δασών Δυτικής Αττικής Χρήστου Γκάτση.