Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Τα αποτελέσματα των Εκλογών στους 3 Δήμους

Τα αποτελέσματα των Εκλογών στους 3 Δήμους
Με 205 ψήφους διαφορά και 67% αποχή, εξελέγη Δήμαρχος Καισαριανής, ο κ. Ηλίας Σταμέλος, υποστηριζόμενος από τη Λαϊκή Συσπείρωση (Κ.Κ.Ε.), επικρατώντας στη "μάχη" για τον δημαρχιακό θώκο, του υποστηριζόμενου από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υποψήφιο Δήμαρχο, Γιώργο Κοντόσταυλο.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμέλος εξελέγη με 3.933 ψήφους, έναντι 3.728 ψήφων, που έλαβε ο κ. Κοντόσταυλος, ο οποίος είχε αναδειχθεί Δήμαρχος, βάσει των αποτελεσμάτων της κάλπης του Μαΐου. 

Τα άκυρα ανήλθαν σε 114 και τα λευκά σε 155. 
Ψήφισαν 7.930 από τους 23.833 δημότες Καισαριανής. 

Υπενθυμίζεται, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είχε λάβει την τρίτη θέση και είχε τεθεί εκτός β' γύρου για μόλις μία ψήφο και από την αρχή είχε ενημερώσει, ότι θα καταθέσει ένσταση, υποστηρίζοντας, ότι στην καταμέτρηση ψήφων του α' γύρου, υπήρξαν ψηφοδέλτιά της, που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα. 

Στο Δήμο Τροιζηνίας, όπου σημειώθηκε 50% αποχή, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, Δήμαρχος παραμένει ο εκλεγείς στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Ν.Δ. 

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Καραγιάννης είχε εκλεγεί Δήμαρχος, λαμβάνοντας 62,26% τη β' Κυριακή και 47,37% την α' Κυριακή των Εκλογών. 

Ο τρίτος σε ψήφους, κ. Σάββας Αθανασίου (25,27% την α' Κυριακή) ήταν ο υποψήφιος που είχε προσφύγει προκαλώντας την σημερινή ψηφοφορία. 

Σε ό,τι αφορά το Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας, με καταμετρημένα τα 17 από τα 39 Εκλογικά Τμήματα προηγείται ο υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ. υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Δρίκος
. 
Ακολουθεί ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Θανάσης Πανωλιάσκος και σε μικρή απόσταση, η υποστηριζόμενη από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ιωάννα Κριεκούκη.

Υπενθυμίζεται ότι, στις Εκλογές της περασμένης άνοιξης, ο κ. Δρίκος είχε εκλεγεί Δήμαρχος, λαμβάνοντας το 51,88% την β' Κυριακή και 38,01% την α' Κυριακή.
----------------------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
----------------------------------------