Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 12/12/2014 - Συναντηση Δημάρχου με Υπουργό Υγείας

Με τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. 

Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε εμφατικά από τον κ. Υπουργό την άμεση παρέμβασή του για την στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων Χώρας Κυθήρων και Ποταμού Αντικυθήρων. 

Ειδικότερα ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι στη Χώρα όπου καθημερινά φοιτούν περίπου 250 μαθητές δεν υπάρχει γιατρός, γεγονός που εκτός από επικίνδυνο είναι και παράνομο καθώς η ύπαρξη Ιατρού πλησίον των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτική. 

Παράλληλα παρουσίασε την τραγική κατάσταση της πρωτοβάθμιας υγείας στην οποία βρίσκεται το νησί των Αντικυθήρων που παραμένει σχεδόν 3 μήνες χωρίς μόνιμο γιατρό, για πρώτη φορά εδώ και 30 και πλέον χρόνια. 

Ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι κατανοεί το πρόβλημα και έκανε - παρόντος του κ. Δημάρχου - άμεση τηλεφωνική παρέμβαση στον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Παπαρούπα εξετάζοντας δυνατότητες επίλυσης του προβλήματος.

Επισημαίνεται ότι για μεν τα Κύθηρα διατίθεται για τη διαμονή Ιατρών ο Δημοτικός Ξενώνας Φρατσίων έναντι συμβολικού ενοικίου, για δε τα Αντικύθηρα η διαμονή των υπηρετούντων ιατρών γίνεται αδαπάνως καθώς οι ιατροί στεγάζονται στους χώρους του Ιατρείου, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί και η ριζική ανακαίνιση του παλαιού Ιατρείου του νησιού που θα επιλύσει οριστικά τα ζητήματα στέγασης (το έργο είχε προγραμματιστεί από την πρώην Κοινότητα του νησιού και έγινε με προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής).

Το ζήτημα της στελέχωσης των Ιατρείων είναι εξαιρετικά σοβαρό και ο Δήμος θα το παρακολουθεί στενά. 
----------------------------
Πηγή: kythira.gr
----------------------------