Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Επιθεωρητής του Σ.ΕΠ.Ε. με καταθέσεις άνω του 1 εκ. Ευρώ!

Μπορεί δημόσιος υπάλληλος, επιθεωρητής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) να έχει καταθέσεις πάνω από 1.000.000 ευρώ, τις οποίες μάλιστα δεν μπορεί να δικαιολογήσει; 
  
Μπορεί ο ίδιος επιθεωρητής να ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στη διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, τον Ιούλιο του 2008, σε ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα που είχαν συμβεί ποτέ; 


Σήμερα, λοιπόν, το epoli.gr φέρνει στη δημοσιότητα άλλη μια περίπτωση δημόσιου λειτουργού, ο οποίος φαίνεται να έχει πλουτίσει με δόλιους τρόπους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχου περιουσιακής κατάστασης, που διενήργησε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ελέγχθηκαν οι δηλώσεις που είχε υποβάλει για τις χρήσεις 2002 έως και 2011 ο τεχνικός επιθεωρητής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (σ.σ. το πλήρες ονοματεπώνυμο του υπαλλήλου βρίσκεται στη διάθεση του epoli.gr).

Από το συγκεκριμένο έλεγχο, προέκυψε ότι, ο εν λόγω υπάλληλος απέκρυψε σημαντικά ποσά και μετοχές από τις δηλώσεις του, οι οποίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από την εν γένει περιουσιακή του κατάσταση.

Επίσης, εμφανίζεται να έχει αποστείλει πολύ μεγάλα χρηματικά εμβάσματα σε δικούς του λογαριασμούς σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού, που ξεπερνούν σε αξία το 1.000.000 ευρώ!
Συγκεκριμένα, σε ένα έμβασμα, το έτος 2010 έστειλε ποσό 900.000 ευρώ, ενώ ακολούθησε και δεύτερο έμβασμα μικρότερου ποσού το 2011.

Παράλληλα, το χρονικό διάστημα από το 2002 έως και το 2011, ο εν λόγω υπάλληλος δεν είχε δηλώσει σημαντικές κινήσεις και καταθέσεις, τόσο στα στοιχεία του ιδίου, όσο και της συζύγου του, καθώς επίσης και την αγορά και πώληση μετοχών μεγάλης αξίας.

Μόνο το 2005, προχώρησε σε προθεσμιακή κατάθεση ύψους 600.000 ευρώ και την αγορά μετοχών μεγάλης χρηματικής αξίας!

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης άσκησε πειθαρχική δίωξη στον εν λόγω υπάλληλο, για τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα και της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς και εν συνεχεία ο εν λόγω επιθεωρητής τέθηκε σε αργία.

Σημειώνεται, ότι το πόρισμα του Γ.Ε.Δ.Δ. διαβιβάστηκε αρμοδίως στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, λόγω της υποβολής ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, γεγονός που αποτελεί ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με τις διατάξεις τους άρθρου 4 του Ν. 3213/2004 και ενδεχομένως να αποτελεί και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα.

Επίσης, τα στοιχεία του εν λόγω υπαλλήλου διαβιβάστηκαν και στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, καθώς προκύπτει, ότι έχει προχωρήσει σε πωλήσεις ακινήτων σε πολλαπλάσιες αξίες της αντικειμενικής αξίας, σε δύο επιχειρήσεις που συνδέονται η μία με την άλλη. Για παράδειγμα, πώληση αγροτεμαχίου, αντικειμενικής αξίας 50.000 ευρώ, πωλήθηκε έναντι 1.500.000 ευρώ, ενώ ακίνητο αντικειμενικής αξίας 15.000 ευρώ, πωλήθηκε έναντι 800.000 ευρώ!

Στο πόρισμα για το Πέραμα; 
Τον Ιούλιο του 2008, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος διαδραματίστηκε μία ανείπωτη τραγωδία, που παρόμοιά της είχε να ζήσει η περιοχή από το 1987 (φοβερή έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο «ΑΝΑΓΚΕΛ ΓΚΕΪΝΤΝΕΣ»).

Η τραγωδία εκτυλίχτηκε στο «αεράδικο» καράβι «FRENSPI GAS», με σημαία Παναμά, με 8 εργαζόμενους να χάνουν τη ζωή τους, στην επέτειο της έκρηξης του δεξαμενόπλοιου «AISA CREG», τον Ιούλιο του 2007, όταν και λαμπάδιασαν δύο εργάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος υπάλληλος φέρεται να συμμετείχε ως πραγματογνώμονας στην επιτροπή του Σ.ΕΠ.Ε., που διενέργησε τον έλεγχο και παρά το γεγονός, ότι αυτό ήταν καταπέλτης κατά της εταιρίας, ο συγκεκριμένος φέρεται να έχει διαφοροποιηθεί!
----------------------------
Πηγή: epoli.gr
----------------------------