Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Oι 6 τύποι δολοφόνων που "ψαρεύουν " τα θύματα τους στο facebook!

Έξι είναι οι τύποι δολοφόνων που επιλέγουν τα θύματά τους μέσω του Facebοok.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν εγκληματολόγοι, οι οποίοι εξέτασαν 48 διαφορετικές περιπτώσεις από το 2008 μέχρι το 2013, οι έξι τύποι είναι οι εξής:
 
- Ο πιο συνηθισμένος, με τις περιπτώσεις να φτάνουν το 27% όλων των δολοφονιών μέσω facebook, είναι ο δράστης που συλλέγει τις πληροφορίες για το θύμα του εκεί και στη συνέχεια τις αξιοποιεί.
 
- Το δεύτερο πιο συχνό προφίλ με περιπτώσεις στο 22,9%, είναι του δολοφόνου που χρησιμοποιεί το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να ανακοινώσει τα σχέδια ή τις αποτρόπαιες πράξεις του.
 
Σε αυτό το σενάριο, ο εγκληματολόγος φέρνει ως παράδειγμα έναν άνδρα από το Κολοράντο, ο οποίος είχε απαγάγει τη δίχρονη κόρη του από την πρώην γυναίκα του, πυροβόλησε θανάσιμα το κοριτσάκι και μετά αυτοκτόνησε. Όλα αυτά, αφού προηγουμένως είχε γράψει στο status του: 
 
"Σου είπα ότι δεν μπορούσα να ζήσω χωρίς εσένα, νόμιζες ότι αστειευόμουν. Τώρα εγώ και η Μία είμαστε μακριά σου, σκύλα". - Ο "ανταγωνιστής" δολοφόνος εμπλέκεται στο 16,7% των περιπτώσεων, κατά τις οποίες υπήρξαν online αντιπαλότητες που κατέληξαν σε ραντεβού θανάτου. - Ο δολοφόνος που χρησιμοποιεί το facebook για να πραγματοποιήσει ή να βιώσει μία φαντασίωση. - Ο δολοφόνος "αρπακτικό" που δελεάζει τα θύματά του με ένα ψεύτικο προφίλ. - Ο δολοφόνος "απατεώνας" που παρουσιάζεται με ψεύτικο προφίλ, ως γνωστός του θύματος για να πάρει περισσότερες πληροφορίες για αυτό.
---------------------------------
Πηγή: newsit.gr
---------------------------------