Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Επί Τέλους - Το Facebook ζητά φωτοτυπία ταυτότητας από τους χρήστες

Τις τελευταίες μέρες, ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά όπου χρήστες του Facebook αναφέρουν συγκεκριμένο μήνυμα από την εταιρεία, σύμφωνα με το οποίο το Facebook, τους ζητά να «ανεβάσουν» τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, προκειμένου να συνδεθούν και να επανέλθει ο λογαριασμός τους.

Αν και πολλοί πίστεψαν ότι ίσως έχουν πέσει θύματα χάκερ, η αλήθεια είναι ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα είναι απολύτως νόμιμα, καθώς η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε σε αυτό το βήμα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες, λέει σχετικό δημοσίευμα στο protothema.gr.

Η υπηρεσία θέλει, με αυτόν το τρόπο, να διασφαλίσει ότι οι χρήστες δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης και ότι χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία αλλά και να διαγράψει τους χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς που υπάρχουν στην ιστοσελίδα.

«Στείλτε μας αντίγραφο ενός πιστοποιητικού ταυτότητας με φωτογραφία, ώστε να εξακριβώσουμε το όνομά σας», είναι το μήνυμα που εμφανίζεται σε πολλούς πολίτες στη σελίδα του Facebook και το οποίο προτρέπει τους χρήστες του να διαβάσουν την πολιτική του σχετικά με τις ταυτότητες.

Η εταιρεία, από τη μεριά της, προτρέπει τους πολίτες να καλύπτουν με κάποιο τρόπο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τις πληροφορίες που δεν είναι απαραίτητες, καθώς το Facebook ζητά «μόνο» το πραγματικό όνομα του χρήστη, φωτογραφία και την ημερομηνία γέννησής του.
--------------------------
Πηγή: reporter.gr
--------------------------

Σημείωση Σελίδας:  Επί τέλους και κάτι σωστό . Απλά και μόνον για να μάθουμε και εμείς για τα "Φραγκόσυκα" ¨Σύκα" "Μουριές" και "Τσαπέλες" που κυκλοφορούν και μας τα ...... κάνουν τούμπανο...!!!!!