Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Τέλος επιτηδεύματος ακόμα και στους Εθελοντές Αιμοδότες

Ακόμα και στη φορολόγηση και των εθελοντών αιμοδοτών προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.
Όπως είχε αποκαλύψει σε ανακοίνωσή της τον περασμένο Ιούλιο η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας, οι σύλλογοι εθελοντικής αιμοδοσίας καλούνται να καταβάλουν στις εφορίες τέλος επιτηδεύματος.  Στο σχετικό κείμενo-καταγγελία σημείωναν ότι με τη δυσβάσταχτη φορολόγησή τους, οι σύλλογοι οδηγούνται σε κλείσιμο.

"Καλούμε τις ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων να αντιληφθούν, έστω και καθυστερημένα, τις ευθύνες απέναντι σε υγιείς προσπάθειες τοπικών κοινωνιών με άμεσα κοινωνικά οφέλη και υψηλά ιδεώδη και ζητούμε την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών, ώστε να δύνανται οι τελευταίες να συνεχίζουν την αξιόλογη δράση τους χωρίς τη «δαμόκλειο σπάθη» του οικονομικού «στραγγαλισμού» τους, πριν οδηγηθούν στον νομοτελειακό αφανισμό τους" ανέφεραν μεταξύ άλλων. 

Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών, στη διαμαρτυρία που είχαν αποστείλει, δεν ικανοποίησε καθόλου τη διοίκηση της Ένωσης Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και Ομάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, η οποία εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση:

 "Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στο θέμα της επιβολής Τέλους Επιτηδεύματος στην Ένωση  Εθελοντών Αιμοδοτών και Ομάδων Π.Ε Καβάλας από το Υπουργείο Οικονομικών. Σας αποστέλλουμε την απάντηση που μας έδωσε το Υπουργείο/ Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για να δει όλος ο κόσμος την προχειρότητα αλλά και την γελοιότητα  με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο Οικονομικών, όχι τα φυσικά πρόσωπα ή  τις μεγάλες Εταιρείες, αλλά τους Εθελοντές Αιμοδότες. 

Όταν φθάνουν στο σημείο να φορολογούν τους Εθελοντές Αιμοδότες, αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της χώρας  ότι οι ένοικοι του Υπουργείου Οικονομικών είναι εκτός πραγματικότητας.  

Μέσα από τα γυάλινα γραφεία τους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους, και το χειρότερο όπως φαίνεται από την απάντηση τους, θεωρούν ότι επιτελούν και θεάρεστο έργο. Την μεγαλύτερη ευθύνη όλων όσων γίνονται, δυστυχώς, φέρουν οι  Έλληνες βουλευτές οι οποίοι ψηφίζουν τέτοιους νόμους  <για το καλό μας>. 

Κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί και ένα τέλος στον παραλογισμό και στην ηλιθιότητα κάποιων οι οποίοι θεωρούν ότι το κράτος είναι τσιφλίκι του μπαμπά τους. Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξαλειφθεί το Τέλος Επιτηδεύματος, από την Ένωση  Εθελοντών Αιμοδοτών και Ομάδων Π.Ε Καβάλας, αλλά και από όλους όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς.  

Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε την δράση μας και φυσικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται και που έχει σχέση με την διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στους πολίτες της πόλης μας αλλά και γενικότερα στον αντίκτυπο που θα έχει σε όλους τους πολίτες  αυτής της χώρας.  
Ευχόμαστε να καταλάβουν οι του ΥΠ. ΟΙΚ. ότι δεν μπορείς να προσδοκάς έσοδα για το κράτος από τους Εθελοντές Αιμοδότες, από όποια σκοπιά και να το δεις. Το μόνο που καταφέρνει είναι να γίνεται όλο και περισσότερο αναξιόπιστο και αφερέγγυο".

Σύμφωνα με εφημερίδα της Καβάλας Κ-Τύπος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών απάντησε ότι, οι φορολογικές ελαφρύνσεις είναι συνάρτηση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, της ανάπτυξης της οικονομίας και της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης.

Παράλληλα, σημείωνε ότι, βελτιούμενες οι δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας, θα εξεταστούν προσεκτικά όλες οι προτάσεις για δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών και της βελτίωσης της φορολογικής νομοθεσίας.
-----------------------------
Πηγή: cretalive.gr
-----------------------------