Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Τραγωδία με δύο αλιείς, που πνίγηκαν στην θαλάσσια περιοχή Αγίου Δημητρίου Αχιλλείου Αμαλιόπολης Μαγνησίας...

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου από το Κέντρο Άμεσης Δράσης ΕΛ.ΑΣ. (100) για πιθανόν κινδυνεύοντα άτομα στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΧΙΛΕΙΟΥ» Αμαλιάπολης Μαγνησίας.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων και στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αμαλιάπολης με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ενημερώθηκαν να συμμετέχουν στις έρευνες το Α/Κ-Ε/Π σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ.Γ. 92 και το Ε/Ρ σκάφος «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Σ.Β. 1166. 

Παράλληλα ενημερώθηκαν εθελοντικές ομάδες «ΛΕΣΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» και «ΛΕΣΧΗ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΏΠΩΝ ΒΟΛΟΥ», οι οποίες αναχώρησαν για την περιοχή άμεσα με σκάφος και καταδυτικό εξοπλισμό συνοδεία στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Λίγο αργότερα το Ε/Ρ σκάφος «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Σ.Β. 1166 εντόπισε σε απόσταση 30 μ. από την ακτή και σε βάθος 3 μ. ημιβυθισμένο το πλαστικό Ε/Π-Α/Κ σκάφος «ΕΛΠΙΔΑ» Λ. Αιδηψού 1809 με ποντισμένα αλιευτικά εργαλεία (δίχτυα) 50 μ. περίπου και σε μικρή απόσταση τη σορό του .ιδιοκτήτη του.

 
Οι έρευνες συνεχίστηκαν για τον εντοπισμό τυχόν δεύτερου ατόμου με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ σκάφους «ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ» Λ.Β. 7874, του Ε/Ρ-Τ/Χ «ΚΡΑΜΠ ΓΟΥΟΚΕΡ» Τ.Ω. 51 και πλωτού περιπολικού της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας με αποτέλεσμα να εντοπιστεί από το σκάφος «ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ» με τη συνδρομή δυτών των εθελοντικών ομάδων η σορός ενός άντρα, 100 μ. από την ακτή.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Ν. Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ», ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Το Ε/Π-Α/Κ σκάφος «ΕΛΠΙΔΑ»είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Ωρεών για διενέργεια αλιείας.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
------------------------------------------------
Πηγή:  Γρ.ΤΥΠΟΥ Α/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
------------------------------------------------