Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία ότι άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν περιπτερά και έκλεψαν νερά

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει άνδρες των ΜΑΤ, το βράδυ της Δευτέρας να προπηλακίζουν υπάλληλο περιπτέρου, ο οποίος τους καταγγέλλει πως του έκλεψαν νερά από το ψυγείο. Στο βίντεο ακούγεται ο υπάλληλος του περιπτέρου να λέει στους αστυνομικούς ότι παίρνουν τα νερά με τη βία, ότι τα κλέβουν.

Λίγο αργότερα η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση, ενώ την προανάκριση την ανέθεσε στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων. Όπως είπε η Μίνα Καραμήτρου ήδη έχει εντοπιστεί ποια ήταν η διμοιρία και οι αστυνομικοί που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της διμοιρίας καταγγέλλουν ότι άφησαν 20 ευρώ στον πάγκο του περιπτέρου και είπαν στον υπάλληλο ότι θα πάρουν μια κούτα με νερά για τους ίδιους και τους συναδέλφους τους, όμως ο υπάλληλος όπως ισχυρίστηκαν οι αστυνομικοί τους είπε ότι δεν δίνει νερά σε αστυνομικούς. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και στο τμήμα των αδιάφθορων.

"Πεδίο μάχης" οι δρόμοι γύρω απ' τα Εξάρχεια

Πέτρες και βόμβες μολότοφ έριχναν αντιεξουσιαστές και οι αστυνομικοί απαντούσαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, μετατρέποντας την περιοχή των Εξαρχείων σε "πεδίο μάχης", λίγο μετά τη μεγάλη ειρηνική πορεία μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Απροσπέλαστες για τους πολίτες ήταν οι Στουρνάρη, Ζαϊμη, Νοταρά και Θεμιστοκλέους με κάδους απορριμμάτων να καίγονται και να εκσφενδονίζονται προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ πέτρες, γλάστρες και μπουκάλια.

Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν την πορεία καταγγέλλουν ότι τους χτύπησαν απρόκλητα αστυνομικοί. Μάλιστα άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ έριξαν αυτοσχέδια κροτίδα στη δημοσιογράφο του MEGA Ειρήνη Ανδρουλάκη, καθώς και σε συνεργείο του ΑΛΦΑ, η οποία εξερράγη, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Γυναίκα φωτορεπόρτερ του Vice καταγγέλλει ότι αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ τη χτύπησαν στην πλάτη και την τραβούσαν από τα μαλλιά, ενώ με τραύματα στα πλευρά και στο χέρι κατέληξε σε νοσοκομείο δημοσιογράφος του Vice.

Την ίδια ώρα Γερμανός φοιτητής κατήγγειλε μέσω facebook ότι χωρίς καν να είναι στην πορεία του επιτέθηκαν αστυνομικοί σε παρακείμενο δρόμο και τον χτύπησαν. Μάλιστα σε φωτογραφία που ανάρτησε φαίνεται το πρόσωπό του γεμάτο αίματα. "Απλώς στεκόμουν στη γωνία υψώνοντας τα χέρια ότι είμαι άοπλος. Με χτύπησαν με τα γκλομπ δεν έκανα τίπτα, δεν είπα τίποτα".

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ με αφορμή τις καταγγελίες των δημοσιογράφων διέταξε έρευνα έτσι ώστε να εντοπιστούν οι αστυνομικοί που τους χτύπησαν. "Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται σε περιστατικά αδικαιολόγητης και ακραίας βίας θα τιμωρούνται παραδειγματικά" λένε κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε την εντονότατη διαμαρτυρία της για τη νέα άγρια επίθεση κατά των εκπροσώπων του Τύπου, ζητώντας πρακτική λύση και όχι αναποτελεσματικές έρευνες όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στα επεισόδια σύμφωνα με την αστυνομία τραυματίστηκαν 7 διαδηλωτές και 5 αστυνομικοί, ενώ έγιναν 73 προσαγωγές και 10 συλλήψεις.





----------------------------
Πηγή:  megatv.com
----------------------------