Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Θεσμοθετείται το ειδικό οικογενειακό δικαστήριο


Με την διαδικασία της διαμεσολάβησης αρχικά και εν συνεχεία από ειδικό «οικογενειακό δικαστήριο» θα επιλύονται προσεχώς οι οικογενειακές διαφορές. Την θεσμοθέτηση του σχετικού οργάνου εξήγγειλε κατά την διάρκεια ανοικτής συζήτησης με τον τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλας Κανελλόπουλος.


Το δικαστήριο θα απαρτίζεται αποκλειστικά από εξειδικευμένους δικαστές και  θα εκδικάζει με την υποστήριξη επιστημονικού προσωπικού υποθέσεις οικογενειακού δικαίου. Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα σε γονείς και παιδιά να έχουν πρόσβαση σε σωστή ενημέρωση από οικογενειακούς συμβούλους, παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και επιμελητές ανηλίκων.

Το Οικογενειακό Δικαστήριο θα στελεχώνεται από αποκλειστικής απασχόλησης οικογενειακούς δικαστές, που θα απασχολούνται για πέντε χρόνια με τέτοιες υποθέσεις. Πριν το “οικογενειακό δικαστήριο” πάντως οι ενδιαφερόμενοι θα υποχρεούνται να “δοκιμάσουν” την επίλυση των διαφορών τους μέσω ειδικής οικογενειακής διαμεσολάβησης.
----------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
----------------------------