Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Περιφέρεια Αττικής: Ανάγκη να σταματήσει τώρα η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Με αφορμή τις αναφορές του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου. Μ. Βαρβιτσιώτη, σε σημερινό συνέδριο, για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η κυβέρνηση και ο υπουργός Ναυτιλίας όχι μόνο δεν έχουν κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη της λιμενικής βιομηχανίας αλλά έχουν ανάγει σε εθνική λιμενική πολιτική την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Cosco. Εξαφανίζουν μια δημόσια επιχείρηση, κερδοφόρα, όπως είναι o ΟΛΠ, που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και βάζουν στην θέση τους ένα ιδιωτικό μονοπώλιο παραβιάζοντας και τον κεντρικό πυρήνα της νεοφιλελεύθερης άποψης, την οποία υπηρετούν.

Είναι τέτοια η σπουδή τους, που αγνοούν ακόμα και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υποχωρούν μπροστά στις αξιώσεις της Cosco αποδεχόμενοι να μην πληρώνει καν το «ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα». Αυτή η εξέλιξη συνιστά μοναδική πρωτοτυπία στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και με μαθηματική ακρίβεια καταλήγει σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Αυτός είναι ο λόγος,  τον οποίο κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο κ. Βαρβιτσιώτης: ότι όλοι οι  φορείς της περιοχής του Πειραιά, ανεξάρτητα, από ιδεολογικές διαφορές, αντιτίθενται στην εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ. Η Περιφέρεια Αττικής υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και θα επιμένει στην ανάγκη να σταματήσει τώρα η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ».
----------------------------------
Πηγή: aftodioikisi.gr
----------------------------------