Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΤΡΑ:ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΝΑΓΚΑΖΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΓΚΥΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΟΥΝ - ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΑ ΜΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Αποκαλύψεις που σοκάρουν έκαναν στο patrastimes.gr η πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Γιώτα Παναγοπούλου και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Βασ. Παπασημακόπουλος.

Η κ. Παναγοπούλου αποκάλυψε πως στην Πάτρα υπάρχουν εργοδότες οι οποίοι με την πρόσληψη υποχρεώνουν εργαζόμενες να υπογράψουν χαρτί στο οποίο  δεσμεύονται πως εάν μείνουν έγκυες  θα αποχωρήσουν οικιοθελώς και δεν θα προβάλουν καμία απαίτηση.

Σε άλλες περιπτώσεις εργοδότες ζήτησαν από προς πρόσληψη γυναίκες να υπογράψουν πως δεν θα αρραβωνιαστούν και πως εάν το πράξουν θα αποχωρήσουν από την εργασία μόνες τους.

Στα όσα συμβαίνουν στο «βασίλειο» της εργασιακής αυθαιρεσίας στην Πάτρα και η αποκάλυψη του κ. Παπασημακόπουλου σύμφωνα με την οποία σε παράρτημα ευρωπαϊκής αλυσίδας ο προϊστάμενος ζήτησε από γυναίκες υπαλλήλους όταν έχουν έμμηνη ρήση να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών γιατί πέφτει η απόδοσή τους.

Κορυφή του παγόβουνου ό,τι κατεγράφη την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, με γυναίκα υπάλληλο να θηλάζει το παιδί της – το οποίο είχε μεταφέρει εκεί συγγενικό της πρόσωπο – πίσω από κουρτίνα.
---------------------------------------------------
Πηγή: patrastimes.gr-Γιάννης Γεωργόπουλος
---------------------------------------------------