Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Γ. Πατούλης: Ανάσα για τους δήμους η χρηματοδότηση των δημοτικών έργων μέσω του “Εξοικονομώ”

Μετά από πιέσεις της ΚΕΔΕ για να λυθούν τα προβλήματα που είχαν προκύψει με την εκτέλεση έργων των δήμων μέσω του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΤΩΝ ΟΤΑ» ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστα Σκρέκας αποφάσισε να διατεθούν πρόσθετες πιστώσεις για τη χρηματοδότησή τους
.
Ειδικότερα το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εξασφαλίζει τη ομαλή συνέχιση έργων των δήμων, τα οποία είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΤΩΝ ΟΤΑ», βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και αφορούν σε δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, κοινόχρηστων χώρων .

Επιπλέον το υπουργείο σε συμφωνία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), που είναι και ο αρμόδιος φορέας υλοποίησης του προγράμματος, επιταχύνει την υλοποίηση των έργων που βρίσκονται σε φάση συμβασιοποίησης, διαθέτοντας πιστώσεις ύψους 52 εκ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ευνοϊκή διευθέτηση του ζητήματος από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, δίνει μια σημαντική ανάσα στους δήμους για να προχωρήσουν έργα τα οποία κινδύνευαν να απενταχθούν. Ανάσα που ενισχύεται ακόμη περισσότερο με την εξασφάλιση χρηματοδότησης και για τα έργα που βρίσκονται στη φάση της συμβασιοποίησης. Το όφελος είναι πολλαπλό: για τις τοπικές μας κοινωνίες, για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή αλλά και για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς εργασίας. Έρχεται μάλιστα σε μια περίοδο που τα επενδυτικά προγράμματα των δήμων, λόγω των τεράστιων περικοπών στη ΣΑΤΑ, βρίσκονται υπό το μηδέν. Εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση τις πιέσεις προς την κεντρική κυβέρνηση για να δώσει τα χρήματα που οφείλει και χρειάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση». 
---------------------------------
Πηγή: aftodioikisi.gr
---------------------------------